Guvernul Orban merge astazi in Parlament pentru votul de investitura

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Dupa trei saptamani de la demiterea Guvernului Dancila, Guvernul Orban va merge luni, 4 noiembrie, in Parlament pentru votul de investitura. Cabinetul are nevoie de 233 de voturi pentru a trece si de asemenea este necesara asigurarea cvorumului.

Ludovic Orban a declarat, duminica, ca se bazeaza pe 237 – 243 voturi.

Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte de la ora 14.00. Premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului.

Cei care au primit vot favorabil în comisiile parlamentare sunt: Marcel Vela – propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Ioan Marcel Boloş – propus pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, Victor Costache – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu – propus pentru funcţia de ministru al Culturii, Monica Anisie – propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, Bogdan Aurescu – propus la Ministerul Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu – propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode – propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Virgil Popescu – propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Nechita Adrian Oros – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Costel Alexe – propus pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ionuţ Stroe – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here