Guvernul da 10 milioane lei, din Fondul de rezerva, pentru lucrarile de la Spitalul Municipal


Executivul a aprobat in sedinta de miercuri, 11 decembrie, un proiect de hotarare vizand deblocarea sumei de 10 milioane lei, din Fondul de rezerva, banii urmand a fi transmisi municipalitatii bacauane in vederea finantarii lucrarilor de construire a Spitalului Municipal. 

Guvern, bani, Spital MunicipalPe final de an, Guvernul s-a transformat intr-un Mos Craciun pentru administratia locala bacauana. Executivul a aprobat in sedinta de miercuri acordarea a 10 milioane lei pentru finantarea lucrarilor de la Spitalul Municipal Bacau (vezi AICI). Decizia Guvernului survine unor declaratii facute de liderul PNL, Crin Antonescu, care pe 1 Decembrie a vizitat municipiul Bacau, participand la inaugurarea podului Margineni, dar si la o vizita fulger la Spitalul Municipal.

Seful PNL a declarat ca va sustine proiectul medical, afirmand ca nu avea cunostinta ca lucrarile sunt atat de avansate. Intr-o postare pe propriul cont de Facebook, Crin Antonescu promitea sa sustina demersul municipalitatii de obtinere a fondurilor guvernamentale necesare finalizarii investitie. „În vizita mea la Bacău, m-a impresionat în mod deosebit un obiectiv – Spitalul Municipal, pe care l-am vizitat împreună cu primarul Bacăului, Romeo Stavarache. Mărturisesc că, deși sunt relativ sănătos și nu umblu prin spitale în calitate de pacient, nu cred că există în acest moment un spital la această ținută, la acest nivel în România. Este o investiție și o lucrare extraordinară, un lucru de care, fără îndoială, oamenii de aici și din bună parte a Moldovei au nevoie! Voi sprijini toate demersurile primarului de a obține ajutor financiar pentru finalizarea acestui obiectiv!”, a scris Antonescu pe contul Facebook.

Intr-o conferinta de presa organizata in aceeasi zi cu vizita lui Antonescu, primarul Romeo Stavarache declara ca nu poate avansa o data privind finalizarea lucrarilor, dar ca cel mai probabil spitalul va fi dat in functiune in 2014. „Am facut toate demersurile sa avem finantarea atat de necesara pentru a finanta acest proiect. Eu nu pot sa spun un termen anume, pentru ca sunt foarte multi factori care concureaza la un termen mai mare sau mai mic de finalizare, un termen mai lung sau mai scurt de finalizare. Ce pot sa va spun este ca in anul 2014 acest spital va fi dat in functiune”, a declarat Stavarache (vezi AICI).

Lucrarile la Spitalul Municipal au inceput in noiembrie 2007, in timpul guvernarii Tariceanu. Initial, proiectul trebuia finalizat in 18 luni, insa lipsa unui calendar clar de finantare a lucrarilor a dus la stagnarea lor. Primaria Bacau a facut imprumuturi inrobitoare la banci pentru a finanta proiectul, Spitalul Municipal fiind singurul spital din Romania a carui constructie este finantata din banii unei comunitati locale (in cazul spitalului bacauan, cu bani imprumutati din banca pe care contribuabilii bacauani ii vor rambursa in urmatorii 15-20 de ani).

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.