Guvernul a sesizat DNA în cazul defrișărilor de păduri. Au fost identificate 52 de fapte posibil penale

0

Guvernul a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul defrişărilor de păduri, aceasta fiind făcută în urma unor verificări efectuate de Corpul de Control al primului-ministru, din perioada 16 martie 2009-31 decembrie 2012.

Potrivit raportului transmis către DNA, corpul de control al primului-ministru a efectuat acţiuni de verificare în urma cărora a găsit indicii privind săvârşirea unui număr de 52 posibile fapte de natură penală. Acţiunile au fost făcute la direcțiile silvice din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mehedinți, Neamț și Suceava în legătură cu valorificarea produselor fondului forestier proprietate publică a statului aflat în administrarea acestor entități precum și la Regia Națională a Pădurilor Romsilva, în legătură cu adoptarea de către acesta, în anul 2009, fără temei legal, a unui regulament.

Documentul relevă nereguli punctuale, precum preselecţia în Mehedinţi a unor firme de către comisii cu un număr mai mic de membri decât cel legal, admiterea la licitaţie a unor firme cu documente incomplete în Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, fără garanţie de contractare în Suceava şi Mehedinţi sau fără atestat de exploatare în Mehedinţi şi Bistriţa. La licitaţie au fost admise şi firme cu datorii bugetare ori faţă de Romsilva, fiind descoperite şi procese-verbale întocmite incorect şi lipsa penalităţilor aplicate pentru exploatarea masei lemnoase în afara termenelor.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.