Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru A7 Bacau – Focsani. Dragos Benea: „Dezideratul este ca până la finalul anului să avem semnate contractele de execuție pe ambele sectoare de autostradă”


Miercuri, 13 iulie, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru sectorul de autostrada care face parte din A7 – tronsonul Bacau – Focsani. Pana la farsitul lunii iulie se va urca licitatia pentru executie in sistemul public de achizitii. De asemenea, pe 11 iulie, CNAIR a trimis catre ANAP documentatia de licitatie pentru Bacau – Pascani, astfel ca dupa validare se va lansa procedura de achizitie a lucrarilor de executie.

Europarlamentarul Dragos Benea a precizat, astazi, ca pana la finalul anului pe cele doua tronsoane de autostrada Focsani – Bacau si Bacau – Pascani, vom avea un constructor :

Am declarat, încă din martie, sub sancțiunea unor termene concret asumate, că luna iulie va fi determinantă pentru sectoarele Bacău – Focșani & Bacău – Pașcani din autostrada A7, despre care am anunțat că vor fi scoase în licitație pentru desemnarea constructorilor și execuția lucrărilor. Dezideratul pe care-l urmărim acum este ca până la finalul anului să avem semnate contractele de execuție a lucrărilor pe ambele sectoare de autostradă, dar asta depinde de factori colaterali pe care, realist şi neipocrit vorbind, politicul nu-i poate nici controla, nici influența.

Concret, Bacău – Focșani & Bacău – Pașcani însumează peste 160 km lungime, fiind împărțite în loturi distincte, câte 3 pentru fiecare sector: asta înseamnă 6 licitații separate (fiecare cu ritmul ei), cu complexitatea ei birocratică, ofertele și eventualele contestații din cadrul procedurii. Deci, un volum considerabil de documentații/acte/înscrisuri, ce reclamă un efort administrativ cel puțin echivalent și un consum de timp pe măsură.

Îmi doresc ca echipele din Ministerul Transporturilor & CNAIR să poată „topi” birocrația ce însoțește aceste licitații și să piloteze – cu pragmatism & hotărâre – procedurile respective, astfel încât ele să fie cât mai puțin cronofage, iar termenul limită de implementare, prevăzut în PNRR, să fie tangibil. A uni Moldova cu zona Capitalei, printr-o autostradă integral finantațată din bani europeni, este un tren istoric pe care nu avem voie să-l pierdem. În sprijinul acestui obiectiv, parlamentarii social-democrați din județul Bacău vor monitoriza, la fel de energic ca și până acum, mersul acestui proiect, până când lucrările de execuție vor fi încredințate – sper eu – unor antreprenori serioși, cu putere de muncă și capacitate tehnică deja probate.” a precizat Dragos Benea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.