Guvern: Programul „Prima casă” 2017 va avea alocat un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei

Programul „Prima casă” 2017 va avea alocat, conform strategiei în materie, un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezintă plafonul nou alocat printr-o hotărâre adoptată luni de Guvern, restul de 175,5 milioane lei reprezentând diferența rămasă nealocată sau neutilizată din anul 2016.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, Guvernul a modificat prin aceeași HG normele metodologice de implementare a programului „Prima casă”, astfel încât să fie armonizate cu modificările aduse acestui program prin OUG 97/2016.

Astfel, se introduce un nou set de definiții ale locuințelor care se pot achiziționa/construi prin acest program.

„Prin locuință nouă, în sensul Programului „Prima casă”, se înțelege orice imobil care respectă cerințele pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinația de locuință, recepționat la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Locuințele supuse unor lucrări de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat vor fi asimilate locuințelor noi”, precizează sursa citată.

De asemenea, potrivit actului normativ, se reglementează ca termenul de cinci ani aplicabil în cazul locuințelor noi și/sau consolidate să fie calculat în funcție de data efectuării recepției la terminarea lucrărilor, având ca punct final data solicitării creditului garantat.

Sursa: agerpres.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentMasinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise dupa Brexit
Articolul urmatorMilitarii Bazei 95 Aeriană îi vor comemora pe camarazii pierduţi în catastrofa aviatică din data de 7 martie 2013

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.