Grupul Șerban Holding își extinde portofoliul prin achiziționarea unei ferme de bovine din Sascut

0

Grup Șerban Holding, compania băcăuană care activează în mai multe domenii din agricultură, își extinde portofoliul prin achiziționarea unei ferme de bovine din Sascut, după ce luna trecută a mai achiziționat o fermă din județul Bacău.

Interagroaliment, parte din Grup Șerban Holding, a achiziționat o fermă de bovine pentru carne rasa Angus în Sascut, județul Bacău. În prezent, ferma are 450 de bovine Angus și se întinde pe o suprafață de 135 de hectare de teren.

Ferma se întinde pe o suprafață de aproximativ 343.400 mp, iar în urma acestei achiziții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze circa 12.500 de hectare de teren arabil cu accent pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă. Valoarea tranzacției se ridică la 4 milioane de lei, iar investiția în cadrul fermei de bovine se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.

În condițiile prețurilor actuale, conform calculelor companiei, un vițel poate fi vândut cu aproximativ 1.100 de euro. În ceea ce privește potențialul de dezvoltare al acestui segment de business, conducerea Grup Șerban, urmărește să ajungă la un efectiv de 5.000 de bovine Angus până în 2025.

Acest obiectiv de dezvoltare va permite companiei să producă o cantitate semnificativă de carne, cu un potențial de vânzări estimat la 9 milioane de euro pe an, luând în calcul piața de carne în viu.

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021.

Recent, Grup Șerban Holding a semnat un parteneriat cu Intersnack România pentru livrarea de cartofi pentru chipsurile Chio.

Grup Șerban Holding și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. 

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.