Grupul irlandez Origin Enterprises cumpara Comfert Bacau cu 19,4 milioane de euro

0

Grupul irlandez Origin Enterprises va prelua compania Comfert, din Bacău, pentru 19,4 milioane euro. Grupul Origin Entreprises are în prezent operaţiuni în Marea Britanie, Polonia şi Ucraina.

Comfert, cu sediul în Bacău, a fost înfiinţată în 1998 şi furnizează servicii similare Redoxim. Compania, cu 180 de angajaţi, are aproximativ 1.900 de clienţi.

Tranzacţia vizând Comfert prevede plata de către Origin a 19,4 milioane de euro, la care s-ar putea adăuga o sumă suplimentară, condiţionată de atingerea unor ţinte de profit pe parcursul unei perioade de cinci ani de la finalizarea preluării. Tranzacţia trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, inclusiv obţinerea avizului Consiliului Concurenţei. Termenul estimat pentru finalizare este luna octombrie.

 Veniturile şi profitul înainte de elemente nerecurente s-au situat anul trecut la 447,2 milioane de lei (100,6 milioane de euro), respectiv 14,4 milioane de lei (3,2 milioane de euro).

Principalii acţionari ai Origin sunt compania elveţiană Arytza, activă în sectorul alimentar, cu 29% din acţiuni. Arytza are operaţiuni în America de Nord, America de Sud, Europa, Asia, Australia şi Noua Zeelandă.

Al doilea acţionar după participaţia deţinută este compania canadiană de investiţii Mawer Investment Management, cu 14%. Mawer are în administrare active de aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Sursa: zf.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.