Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni din Bacău celebrează 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

In 24-27 martie, la Bacau, se va desfasura o festivitate dedicata implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, intitulala ”Festivalul Basarabia”.

Acest eveniment, care se deruleaza in decursul a patru zile, sarbatoreste aniversarea Centenarului Unirii Basarabiei cu patria mama Romania.

Programul festivalului include, pe langa deschiderea oficiala, o proiectie de film (filmul basarabean („Nunta Muta”), expozitie de poze („100 de ani de istorie”), o conferinta („100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania”), organizata impreuna cu Asociatia Refugiatilor din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta ,incununate cu un concert inedit al Ansamblului folcloric Busuiocul, care va avea loc in incinta Atenelului din orasul Bacau.

In cadrul Festivalului „Basarabia”, organizatorii planuiesc sa desfasoare cea mai mare hora a Unirii din orasul Bacau, reprezentand unitatea romanilor de pretutindeni.

Cu ocazia acestui eveniment, in orasul Bacau vor fi plantati 100 de pomi, care vor semnifica legatura puternica si inseparabila dintre Basarabia si Romania. Aceasta intentie apartine Grupului de Initiativa a Tinerilor Basarabeni din orasul Bacau (GITB), care isi doresc sa mentina relatii armonioase profesionale si nu numai intre Romania si Republica Moldova, considerand ca doar imbinand calitatile si posibilitatile celor doua state, ele pot deveni mai puternice.

Acest festival este organizat in intregime de catre Grupul de Initiativa a Tinerilor Basarabeni din Bacau (GITB) in parteneriat cu primaria orasului Bacau, cu sprijinul Consiliului Judetean, implicate fiind institutii precum Universitatea ”Vasile Alecsandri”din Bacau, Directia Silvica Bacau si asociatiile Capitala Tineretului din Bacau, Federatia Tinerilor din Bacau si Liga Studentilor din Bacau.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here