Grupul azer SOCAR isi „trage” benzinarie in Bacau, pe Calea Republicii. Investitia se ridica la aproape 1 milion de lei

0

Compania de stat SOCAR (Azerbaidjan) isi continua expansiunea in regiunea Moldovei, unde pe parcursul lui 2013 a deschis mai multe benzinarii. Pe 24 septembrie, Primaria Bacau a emis o autorizatie de construire pe numele SOCAR Petroleum SA, avand ca obiect construirea unei statii de carburanti pe un teren situat pe Calea Republicii 139. Conform datelor oficiale, benzinaria urmeaza sa fie construita in 36 de luni, valoarea totala a investitiei cifrandu-se la aproximativ 1 milion lei.  

Potrivit presei centrale, grupul SOCAR are programat pentru 2013 un buget de investitii de 50 milioane euro (pe zona Moldovei), la mijlocul acestui an, respectiv luna iulie, azerii avand deja „bifate” investitii totale de 22 milioane euro. Intrarea pe piata autohtona, realizata prin intermediul investitiilor din regiunea Nord-Est (Moldova), transforma grupul de stat azer intr-un jucator important in tot mai aglomerata industrie a distributiei de carburanti. La nivelul lui iulie 2013, azerii inaugurasera 16 benzinarii in Moldova, ultimele doua la Piatra Neamt si Roman, expansiunea SOCAR urmand sa continue in judetul Bacau, precum si in Vrancea (Adjud). Pagina de Facebook a SOCAR Romania consemneaza intentiile companiei azere de a se extinde pe intreg teritoriul tarii, prin crearea unui lant de distributie de 300 de benzinarii in cel mult 3 ani.

„Am atins un prag de investiţii de aproximativ 25 de milioane de euro, strict în reţeaua de retail în zona Moldovei şi un prag consolidat al unei reţele tot mai diversificate în puncte de alimentare şi servicii în premieră în această parte a ţării. Este a doua inaugurare din luna iulie anul curent în judeţul Neamţ şi a patra benzinărie SOCAR din acest judeţ. Urmează noi deschideri de staţii SOCAR la Focşani şi Adjud”, declara in la sfarsitul lui iulie Hamza Karimov, CEO SOCAR România (vezi AICI).

SOCAR Petroleum SA este o societate comercială pe acțiuni, cu capital mixt româno-azer, compania fiind parte a grupului internaţional SOCAR. Societatea deţine în prezent o reţea de 16 staţii de alimentare în judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Neamţ, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa distribuţiei de carburanţi din nord-estul ţării.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.