Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din Comitetul Regiunilor se reuneste în sedinta extraordinara în Bacau

0

30 de alesi locali si regionali din Lituania, Estonia, Irlanda, Finlanda, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Ungaria si România vor fi prezenti în Bacau, tema dezbaterilor fiind reformele regionale si locale în Europa – învataminte. Delegatia va fi condusa de dna Flo Clucas, Presedinta Grupului ALDE din CoR, membra în Consiliul Local al orasului Liverpool, Marea Britanie.

Vor avea loc doua sesiuni de dezbateri tematice. În prima sesiune se va discuta despre reformele regionale si locale recente în Europa dar si despre reforma pe care o pregatim în Romania si mai precis asteptarile autoritatilor locale. Cea de-a doua sesiune se concentreaza pe initiativa europeana a Parteneriatului Estic si pe modul cum poate UE, prin programele sale, sa sprijine respectarea autonomiei locale si reformele în tarile partenere.

La reuniune au fost invitati deputati români si europeni, dl Ionel Palar, dl Cristian David, dna Ramona Manescu si dl Cristian Busoi, cu care vor fi dezbatute aceste subiecte.

Întâlnirea va avea loc la Centru de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” în data de 27 mai 2011, începând cu ora 09.00.

Comitetul Regiunilor (CoR) este adunarea politica care ofera nivelurilor regional si local posibilitatea de a-si face auzita vocea în cadrul elaborarii politicilor UE si în cadrul legislatiei UE. Tratatele obliga Comisia, Parlamentul si Consiliul sa consulte Comitetul Regiunilor de fiecare data când se fac noi propuneri în domenii care afecteaza nivelurile local si regional. CoR are 344 de membri din cele 27 de tari ale UE si activitatea sa este organizata în sase comisii diferite. Acestea examineaza propuneri, dezbat si discuta în scopul elaborarii avizelor oficiale privind chestiunile eseniale.

Delegatia României la CoR este formata din 15 alesi locali si judeteni. Primarul Bacaului, dl Romeo Stavarache, este membru în Biroul de conducere al CoR din 2010 si de asemenea vicepresedinte CEMR – Consiliul European al Municipalitatilor si Regiunilor.

Comitetul Regiunilor a decis ca aceasta întâlnire sa se desfasoare în Bacau ca urmare a preocuparii permenente a administratiei locale pentru atragerea de fonduri europene, Bacaul fiind considerat un model de „bune practici” de catre oficialii europeni, având în derulare proiecte de circa 300 de milioane de euro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.