Grupul Agricola Bacău, lider în producția de salam de Sibiu, cu 43% cotă de piață

0

Grupul Agricola Bacău, unul dintre principalii jucători din industria alimentară, cu activități în creșterea păsărilor, producția de carne, ouă, mezeluri și produse ready-meal, a atins o cotă de piață de aproape 43% pentru salamul de Sibiu. Compania își propune să continue creșterea acestui produs de nișă, iar potrivit datelor prezentate de Ziarul Financiar, vânzările anuale de salam de Sibiu se ridică la 3.000 de tone, generând venituri de aproximativ 100 de milioane de lei.

„Misiunea noastră este să menţi­nem Agricola în top trei producători în piaţa de agrobusiness şi să avem un loc pe podium în categoria de carne de pasăre, unde acum avem o cotă de piaţă de 12,6%, iar la salamul de Sibiu să ne păstrăm poziţia de lider de piaţă, cota în acest moment fiind de 42,7%. Lucrăm în fiecare an pentru a avea o creştere sustenabilă“, au spus reprezentanţii grupului Agricola din Bacău.

Salamul de Sibiu este un produs de nişă şi reprezintă 4% din volumul pieţei de salam şi 2% din valoare. Însă, dacă vorbim strict de categoria de produse crud-uscate, salamul de Sibiu are 15% din volumul acestei ca­tegorii şi 20% din valoare, a spus re­cent pentru ZF Carmen Gavrilescu, preşedinta Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu, care include gru­purile Agricola, care produce acest brand la fabrica Salbac, Aldis Călă­raşi, Salsi Sinaia, The Family Butchers (Reinert), Scandia Food şi Cris-Tim Family Holding.

În 2023, ea a menţionat că în Ro­mânia se vindea o cantitate de 3.000 tone/an, iar dacă salamul de Sibiu reprezintă 2% din piaţa de mezeluri, valoarea se apropie de 100 de milioane de lei, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor companiei de cercetare Market Vector, care arată că românii cheltuie anual circa 4,5 miliarde de lei pe mezeluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.