VIDEO : GRUPARE SPECIALIZATA IN SKIMMING DESTRUCTURATA ! 5 DESCINDERI IN BACAU !

1
Dancuta Daniel
Dancuta Daniel

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Poliţiştii din cadrul D.C.C.O. Bucureşti – Structura Centrală, cu sprijinul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au efectuat, la data de 14 decembrie a.c., 12 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Bucureşti, Bacau şi Câmpulung, în vederea destructurării a două grupări infracţionale organizate, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Din investigaţii a reieşit că, în cursul anului 2010, suspecţii Dancuta Rica-Daniel , Patrichi Florinel , P.G., A.V., B.T. şi A.I. ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din fabricarea şi comercializarea de dispozitive de fraudare a mijloacelor de plată electronice, la preţul de 1.500 de euro/bucată.

În fapt, în perioada iunie 2010 – martie 2011, D.R. ar fi coordonat activitatea infracţională a grupării, fiind suspectat că a asigurat mijloacele financiare necesare fabricării dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronice şi a realizat comercializarea acestora către terţi, fie direct, fie prin intermediul membrilor grupării. A.V. este suspectat că a fabricat partea electronică a dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronice şi a realizat programe informatice aferente.

Dispozitivele de fraudare a mijloacelor de plată electronice ar fi fost vândute mai multor persoane, care ar fi desfăşurat activităţi de skimming în străinătate, cu predilecţie pe teritoriul Italiei, fiind identificate cinci persoane.

În cursul anului 2011, membri grupării, coordonaţi de către D.R., ar fi acţionat pe teritoriul mai multor state din UE (Slovenia, Italia, Olanda şi Suedia), unde au instalat dispozitive la bancomatelor unor bani, compromiţând mai multe cărţi de credit. Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 40.000 de euro.

Faţă de cei în cauză s-a început urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută de Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, faptă prevăzută Legea 365/2002 privind comerţul electronic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, faptă prevăzută 365/2002, cu aplicare la art. 41 al. 2 Codul Penal.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate mai multe echipamente de contrafacere a cărţilor de credit şi dispozitive pentru instalarea la bancomate, sume de bani şi autoturisme,asupra cărora urmează să fie puse sechestru.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse, în vederea audierii, 10 persoane.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Italia, Suedia, Slovenia şi Olanda.1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.