Grup Serban s-a listat pe bursa

Actiunile Grup Serban Holding, companie din judetul Bacau, activa in mai multe domenii din agricultura au intrat incepand de luni, 28 februarie, la tranzactionare pe Piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti – sub simbolul GSH:

Debutul la Bursa are loc dupa atragerea de la investitorii din piata de capital a 12,7 milioane de lei, fonduri destinate dezvoltarii grupului si lansarii de noi produse. Grup Serban Holding si-a inceput activitatea in anul 1994, in Onesti. In prezent, afacerile grupului sunt extinse pe mai multe directii de dezvoltare, precum agricultura, comert cu cereale, plante oleaginoase si legume, cresterea pasarilor, panificatie, patiserie-cofetarie, lant propriu de magazine – Bacaniile Serban, distributie si transport.

„Grup Serban Holding este o companie de referinta pentru agricultura romaneasca, atat in calitate de producator de materie prima, cat si in calitate de procesator, avand linii de business diversificate. Prezenta unei asemenea companii la Bursa este cu siguranta un atu atat pentru noi, cat si pentru investitorii de la BVB. Listarea are loc intr-un context regional dificil si imprevizibil, dar piata locala de capital si investitorii activi au reusit pana acum sa isi demonstreze maturitatea si rezilienta”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

„Agricultura este unul dintre motoarele principale de dezvoltare ale Romaniei, iar ziua de astazi marcheaza un nou capitol pentru afacerea noastra. Brandul Grup Serban a fost construit in peste 27 de ani de existenta, perioada in care ne-am extins activitatea pe mai multe directii de dezvoltare conectate cu domeniul agriculturii si am ajuns sa fim o companie locala cu o cifra de afaceri ce se apropie de 100 de milioane de euro. Sunt increzator ca investitorii de pe piata de capital vor fi pentru noi un partener de lunga durata, cu care vom reusi sa dezvoltam si mai mult liniile noastre de business in anii ce urmeaza, prin investitii eficiente in proiecte agricole sustenabile si aliniate celor mai inalte standarde de calitate. Avem in plan ca in urmatorii zece ani sa investim aproximativ 250 milioane de lei in extinderea suprafetelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigatii, facilitatilor de productie, precum si a capacitatilor de depozitare. Le multumim investitorilor pentru increderea acordata proiectelor noastre si speram ca odata cu debutul de astazi sa vina alaturi de noi din ce in ce mai multi actionari GSH”, a declarat Nicolae Serban, fondator si CEO al Grup Serban Holding.

Grup Serban Holding exploateaza in prezent peste 12.000 de hectare de teren arabil, in judetele Vaslui, Vrancea si Bacau. La finalul anului 2020, la nivel de grup, erau 350 de angajati.  In anul 2020, Grup Serban Holding a inregistrat la nivel consolidat o cifra de afaceri de 311,8 milioane de lei si un profit net de 24 milioane de lei. In S1 2021 cifra de afaceri a companiei a fost de 121,6 milioane de lei, in crestere cu 19% fata de S1 2020. Profitul net consolidat din primele sase luni din 2021 a fost de 4,9 milioane de lei, o crestere de 37,4% fata de S1 2020.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPrins de politistii bacauani cu permis fals de Polonia
Articolul urmatorAvertizare meteo. Ninsori si vant puternic, in toata tara, pana joi

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.