Grup Serban cumpara 4 baze de depozitare in Bacau si isi mareste capacitatea de stocare cu 40%


Grup Serban, companie listata la bursa, pe piata AeRO de la BVB, a anuntat ca a achizitionat 4 baze de cereale pentru cresterea capacitatii de stocare. Investitia este de 17.7 milioane de lei fara TVA.

Depozitele sunt situate în localităţile Sascut, Răcăciuni, Parincea şi Secuieni, în judeţul Bacău, şi au o capacitate totală de depozitare de 48.530 tone, ceea ce reprezintă o creştere globală de aproximativ 40% în totalul capacităţii de stocare.

Extinderea capacităţilor de depozitare reprezintă o componentă importantă a investiţiilor Grup Şerban pe termen mediu şi lung. În contextul conflictului din Ucraina, care perturbă fluxurile de aprovizionare cu cereale, inclusiv prin blocarea portului Constanţa, activarea unor capacităţi de depozitare suplimentare pe frontiera de est a Uniunii Europene devine un diferenţiator semnificativ în domeniul afacerilor din agricultură,” spune Ovidiu Bucătaru, Director Financiar al Grup Şerban Holding.

Suprafaţa totală a terenului pe care sunt construite bazele este de aproximativ 12,5 ha, ceea ce permite dezvoltări ulterioare, şi include o cale ferată industrială funcţională de 764 metri în cadrul bazei Sascut, precum şi un uscător de cereale cu o capacitate de 1.000 tone pe zi.

Odată cu preluarea noului uscător de cereale, Grup Şerban ajunge la o capacitate totală de uscare de 3.500 tone pe zi.La nivel de investiţii în cadrul noilor baze, Grup Şerban estimează cheltuieli totale de capital de aproximativ 0,5 milioane de lei până la finalul acestui an. 

Prin integrarea celor patru noi baze în Grup Şerban vom reuşi să creştem volumele de cereale şi oleaginoase la 120.000 de tone doar din această dezvoltare. Totodată, cele patru baze se află în proximitatea unor magistrale rutiere şi feroviare importante, precum drumul european 85 şi magistrala 500, iar acest lucru va conduce la sporirea vitezei de încărcare şi descărcare a cerealelor. În urma acestei investiţii şi implicit a extinderii capacităţii totale de depozitare, vom ajunge la o creştere EBITDA anualizată de 7,5 milioane de lei,” adaugă Ovidiu Bucătaru.

Sursa: zf.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.