Grup de bărbați din Bacău, amendați cu 20.000 lei, după ce au fost prinși la cules de trufe

0

Un grup de bărbați din județul Bacău au fost amendați în data de 26 mai, cu suma de 20.000 lei, după ce au recoltat două kilograme de trupe dintr-o pădure de pe raza comunei Buda (Buzău), fără a deține autorizație. Culegătorii neautorizați de trufe sunt considerați braconieri.

Dealurile de lângă Râmnicu Sărat (Buzău) au devenit ţinta braconierilor de trufe negre din mai multe județe ale țării. Ciupercile sunt extrem de căutate în gastronomia de lux. S-a dus vestea că roadele valoroase ale pădurii sunt uşor de găsit în această zonă, astfel că nu puţini sunt cei care vin după trufe de la sute de kilometri distanţă.

„În data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu au acționat pe linia protejării fondului forestier naţional. Polițiștii au depistat în zona împădurită din comuna Buda trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, din Bacău, în timp ce recoltau produse nelemnoase – trufe”, transmite IPJ Buzău.

În urma controlului și a verificărilor specifice, polițiștii au descoperit asupra persoanelor 2,5 kilograme de trufe negre, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație. Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o Ocolului Silvic Râmnicu Sărat, informează adevărul.ro.

Bărbații în cauză au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în cuantum de 20.000 de lei.

Polițiștii din zonă au de-a face frecvent cu astfel de infractori. În vara anului trecut, cel puţini doi vânători de trufe negre din localitatea nemţeană Olca au fost prinşi în flagrant de Poliţie. Tot în vara anului 2022, poliţiştii din Grebanu au depistat în zona împădurită a comunei un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Neamț, în timp ce căuta trufe. Asupra acestuia au fost descoperite 2,318 kilograme de trufe negre, găsite în acel fond forestier.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.