Grigore Horoi, Agricola: „Trebuie să fii pregătit să trăieşti o sută de ani sau să mori mâine, iar pentru asta trebuie să ai un bilanţ echilibrat”


Agricola Bacau a ajuns la o cifra de afaceri de peste 160 milioane de euro si 2800 de angajati. Intr-un interviu pentru Ziarul Financiar, presedintele Agricola, Grigore Horoi, spune ca cea mai importanta lectie de business este „echilibrul in afaceri”.

Grupul Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui, mezeluri şi produse ready meal din România. Grupul are lanţ integrat pe partea de carne de pasăre, pentru că îşi creşte puii în propriile ferme (Puiul Fericit, Puiul Fermierului, Puiul Familist, Puiul Antistres). Carnea de porc este însă importată, iar producţia de mezeluri se realizează la Salbac, una dintre companiile din grup, conform celor mai recente date ale ZF. La Europrod, altă companie din grup, se realizează produse ready meal. La Avicola Lumina, în Constanţa, grupul creşte găini pentru ouă, conform celor mai recente date.

Factorul nostru de multiplicare pe orizontală este de circa 7-10 alte locuri de muncă la fiecare salariat pe care îl avem. Grupul Agricola Bacău reprezintă un jucător important agribusinessul românesc, cu o cifră de afaceri de 160 milioane de euro şi 2.800 de salariaţi“, a spus Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău, în cadrul Lecţii de Business, proiect editorial al ZF susţinut de First Bank.

Horoi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi este economist şi doctorand în ştiinţe economice. Şi-a început cariera în cadrul grupului de firme Agricola în urmă cu peste două decenii şi jumătate, preluând frâiele conducerii întregului grup în 2009. A fost desemnat de revista Business Magazin   unul dintre cei mai admiraţi 100 de manageri din România.

Trebuie să fii pregătit să trăieşti o sută de ani sau să mori mâine, iar pentru asta trebuie să ai un bilanţ echilibrat. Pentru a avea un bilanţ echilibrat trebuie să realizezi un nivel al peformanţei economice an de an şi să investeşti banii cu măsură, astfel încât, dacă apare o criză, să te poţi ţine de angajamentele făcute. Un antreprenor este un om care spre deosebire de restul oamenilor îşi ia responsabilitatea şi pentru alţii. Trebuie să crezi atât de tare în businessul tău, încât să devii lider în domeniu. Foarte multe afaceri eşuează pentru că antreprenorii confundă bugetul companiei cu propriul buget. “ a spus Grigore Horoi

Grigore Horoi – Agricola

Citeste interviul complet in ZF


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentUn bacauan de 35 de ani a spart mai multe apartamente din oras, furand bunuri si bani de peste 400.000 lei
Articolul urmatorUPDATE: O minora de 13 ani a disparut din Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.