Bacau: Grefier dat afara, dupa ce s-a descoperit ca are un handicap. Concedierea a fost declarata abuziva


Un grefier de la judecătorie din subordinea Curții de Apel Bacău a fost concediat după ce, la patru ani de la angajare, s-a descoperit că grefierul deține un certificat pentru grad de handicap accentuat, cu însoțitor. Bărbatul a contestat decizia Curții de Apel Bacău în instanță, iar Tribunalul Mureș și Curtea de Apel Mureș au anulat decizia de concediere.

Noiembrie 2016. Curtea de Apel Bacău organizează un concurs pentru ocuparea unui post de grefier la o judecătorie din subordine. Concursul este câștigat de un candidat care depune la dosarul de concurs, printre altele, o adeverință din care reiese că este apt din punct de vedere medical și „nu este în evidență cu boli cronice și psihice infecto-contagioase”.

Aprilie 2017: Grefierul este angajat și încă din prima lună de angajare intră în concediu medical opt zile.

În 2018, grefierul primește 41 de zile de concediu medical, în 2019 23 de zile de concediu medical și 120 de zile de concediu fără plată, iar în 2020 bărbatul a avut concediu medical pe tot parcursul anului.

Februarie 2021: Curtea de Apel Bacău, pe baza unui document emis de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului – Serviciul de Evaluare Complexă și Vocațională a Persoanelor Adulte cu Handicap, constată că grefierul este încadrat încă din anul 2006 în grad de handicap accentuat, cu însoțitor, suferind, de la naștere, de o malformație congenitală la inimă.

Felicitat dimineața, dat afară după-masa

În procesul de concediere abuzivă pe care l-a deschis după ce a fost dat afară, grefierul arată că în prima zi la care s-a întors la lucru după mai mult de un an de concediu medical a fost chemat la președintele instanței, unde a primit calificativul „foarte bine” și i s-a dat să semneze o nouă fișă a postului, iar la terminarea programului a fost informat că e concediat.

Citeste articolul integral pe ziare.com


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentCautat pentru talharie calificata, depistat in judetul Bacau
Articolul urmatorRazie la Piata Centrala din Municipiul Bacau. Politistii au dat amenzi de 4.000 lei

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.