Gradinita de vara in Bacau. Inspectoratul Scolar explica care este procedura pentru organizarea acestor programe

0

În perioada vacanței de vară se vor organiza, în unitățile de învățământ cu nivel preșcolar, activități în cadrul unor programe de tipul „Grădinița de vară„, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, ținându-se cont de cadrul legal specific.

Conform prevederilor art. 10 (1), respectiv (2) din Ordinul ministrului educației nr. 4.430/2023 (Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar) „în perioada vacanţelor, în unităţile de învăţământ cu nivel antepreşcolar şi preşcolar se pot organiza activităţi educativ-recreative cu copiii”, iar „perioada din vacanţă în care se organizează activităţi educativ-recreative se aprobă de către Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, în concordanţă cu programarea concediilor de odihnă ale salariaţilor şi se aduce la cunoştinţă părinţilor/reprezentanţilor legali ai antepreşcolarilor şi preşcolarilor”.

În acest sens, există deja unități de învățământ care au optat pentru organizarea de astfel de activități, până la finalul lunii iunie (de exemplu, Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău și Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Bacău), în timp ce altele urmează să ia această decizie ținând cont de „realitatea” fiecărei grădinițe în parte – programarea și efectuarea concediilor de odihnă, atât pentru personalul didactic, cât și pentru cel nedidactic, stabilirea certă a programului de igienizare, respectiv reparații în spațiile școlare etc. În plus, este de menționat că recenta grevă a cadrelor didactice a afectat optima derulare a procesului educațional, dar și al celui managerial, întârziind astfel luarea deciziilor la nivelul tuturor unităților școlare care intenționează să deruleze program de vară.

În zilele imediat următoare, odată cu finalizarea procesului decizional din școli, Inspectoratul Școlar Județean Bacău va prezenta centralizarea unităților de învățământ preuniversitar de stat care vor desfășura program de lucru cu preșcolarii pe perioada vacanței de vară. Este de menționat, de asemenea, că antepreșcolarii pot beneficia de serviciile creșelor pe toată perioada vacanței mari (în conformitate cu normele legale specifice), exceptând două săptămâni din luna august, când se vor face igienizări și alte intervenții în contextul pregătirilor pentru anul școlar următor.” a transmis ISJ Bacau

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.