Google ofera un premiu de peste 3 milioane de dolari celor care blocheaza sistemul Chrome OS


googleCompania Google ofera un premiu impresionant hackerilor care vor reusi sa sparga sistemul de operare Chrome OS, in cadrul concursului Pwnium.

Chrome OS este un sistem de operare dezvoltat de Google, care vine preinstalat pe unele dispozitive precum ultrabook-urile Samsung Chromebook.

Initial, premiul oferit de Google era de un milion de dolari, suma crescand ulterior la doua milioane, ca in final sa ajunga la peste trei milioane de dolari, mai exact 3,14159 milioane de dolari – aluzie la valoarea „pi”.

Este putin probabil ca o singura persoana sa castige marele premiu, scrie Live Science.

In schimb, Google va oferi cate 110.000 dolari fiecarui hacker care va reusi sa compromita temporar sistemul de operare. Aplicatiile trebuie trimise prin intermediul unor pagini web, de pe un Chromebook model Samsung 550, folosind o conexiune Wi-Fi.

Prin acest concurs, Google vrea sa-si imbunatateasca sistemul de operare, afland care sunt punctele slabe in prezent. Compania a mai organizat doua concursuri Pwnium, in anul 2012, insa acestea vizau spargerea browserului Chrome, nu a sistemului de operare.

Spre deosebire de un alt concurs, Pwn20wn, unde hackerii erau obligati sa-si dezvaluie identitatea, acum concurentii nu trebuie sa-si foloseasca numele reale. Unul dintre cei mai cunoscuti hackeri, care a castigat cate 60.000 de dolari la fiecare concurs Pwnium, este un adolescent cunoscut doar sub pseudonimul Pinkie Pie.

Alte premii care au fost oferite de Google, in cadrul concursului Pwn20wn, sunt: 100.000 dolari pentru spargerea browserului Chrome, 60.000 dolari pentru Mozilla Firefox, 65.000 $ pentru Apple Safari, 100.000 $ pentru Internet Explorer cu Windows 8.

Sursa: protv.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.