Google lansează în acest an YouTube România: Artiștii vor primi un procent pentru melodiile lor

1

Google pregăteşte lansarea YouTube România, aşteptată cu mare interes de compozitorii români, care urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site.

Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturile de Autor, care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori şi textieri de muzică, şi-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited un contract prin care a obţinut pentru membrii săi dreptul de a colecta remuneraţii, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube.

Surse au declarat, pentru Mediafax, că lansarea versiunii YouTube România va avea loc în acest an.

Pe de altă parte, cântăreţii par a fi cei mai interesaţi de lansarea versiunii localizate a YouTube, deoarece – în baza contractului semnat între UCMR-ADA şi Google – vor putea să încaseze bani pentru melodiile lor care vor fi postate pe YouTube România.

Surse din industrie spun că există o metodologie pentru utilizarea operelor muzicale pe internet şi, în baza acesteia, compozitorii români vor primi un procent din veniturile pe care le va realiza YouTube România. Conform aceloraşi surse, acest procent ar fi în jur de 5%.

Sursa: b1.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.