Ginel, finul lui Ionel Arsene, condamnat la 7 ani de inchisoare. Acuzatiile au legatura cu firma Aqua Park

0

Gheorghe Vlasie – cunoscut sub numele de Ginel – finul fostului presedinte CJ Neamt, Ionel Arsene, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala. Va reamintim ca Ionel Arsene este fugit in Italia, acesta fiind si el condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare. Ginel a fost condamnat in prima instanta, dupa 7 ani de procese. Solutia poate fi atacata cu apel,

Potrivit deciziei motivate a Tribunalului Neamț ( sursa g4media.ro ) omul de afaceri a fi participat la o schemă evazionistă prin care mai multe firme au vândut şi cumpărat, succesiv și într-un termen scurt, mai multe utilaje astfel încât valoarea bunurilor să fie majorată progresiv în scopul reducerii bazei impozabile şi deducerii TVA. Spre exemplu, în decembrie 2013, firma deţinută (la acea vreme) de Gheorghe Vlasie zis Ginel, Aqua Parc Roznov (actuala Antrepriza de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi) a cumpărat cu peste 90.000 de euro un excavator cu şenile Hyundai în valoare de 1.800 de euro.

Potrivit motivării Tribunalului Neamţ, excavatorul a fost tranzacționat pentru prima data pe 2 decembrie 2013, cu 1.830 de euro de alte două firme din schema evazionistă. A fost vândut succesiv încă de câteva ori pentru ca, pe 10 decembrie 2013, să fie cumpărat de compania lui Ginel, Aqua Parc Roznov, cu peste 90.000 de euro.

Instanţa mai reţine că circuitul operaţiunilor comerciale având ca obiect excavatorul a fost unul foarte rapid, în decurs de 8 zile (2 decembrie – 10 decembrie) acesta făcând obiectul a patru tranzacţii succesive, în care preţul acestuia s-a majorat considerabil ( de la 1500 euro+TVA la 367.000 lei+TVA).

Omul de afaceri Gheorghe Gh. Vlasie a fost trimis în judecată în 2016 de către DIICOT Neamţ, alături de mai multe persoane, pentru acuzaţii de aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, în 2013, Gheorghe Gh. Vlasie zis Ginel a renunţat la acţiunile companiei Aqua Parc din Roznov (actuala Antrepriza de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi) în favoarea tatălui său, Gheorghe V. Vlasie.

In 2022, firma ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII DRUMURI SI AUTOSTRAZI SRL  a avut o cifra de afaceri de 300 milioane lei ~ 60 milioane euro. Cifrele companiei au explodat incepand din anul 2017 – 37 mil lei, 2018 – 84 mil lei, 2019 – 264 mil lei – 2020 – 256 mil lei, 2021 – 188 mil lei.

Prima aceasta firma, Ginel detine si in Buhusi un teren, in zona de jos a orasului, unde are o ferma piscicola si doreste sa construiasca un hotel de 4 stele.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.