„Ghidul alegătorului român din străinătate” pentru alegerea preşedintelui României

0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat „Ghidul alegătorului român din străinătate”, pentru a asigura informarea corectă a cetăţenilor români din afara țării, cu privire la condiţiile în care îşi vor putea exercita dreptul la vot la alegerea Președintelui României în anul 2014.

Materialul este realizat de MAE, în colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă, şi prezintă sintetic, într-un limbaj accesibil, cele mai importante elemente cu privire la exercitarea votului la secţiile din străinătate. Ghidul face parte din planul de comunicare pregătit de MAE pentru informarea cetăţenilor români din afara graniţelor ţării asupra procedurii de vot aferente acestui scrutin. Acesta este publicat pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii dedicate „Alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2014”. De asemenea, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate au luat toate măsurile necesare pentru a asigura difuzarea cât mai largă a Ghidului.

La alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014, cetăţenii români aflaţi în străinătate în ziua scrutinului vor putea să voteze la orice secţie de votare, în baza actelor de identitate prevăzute de Biroul Electoral Central (BEC) în Decizia nr. 10/ 2014. MAE reaminteşte că, pentru organizarea scrutinului în străinătate, respectarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor privitoare la alegeri de către toate autorităţile, instituţiile şi organismele cu responsabilităţi în materie electorală, sunt asigurate de Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate nr. 48, în conformitate cu prevederile legale.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-şi putea exercita acest drept în bune condiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.