Gheorghe Ștefan, plasat în arest la domiciliu. „Pinalti” a stat aproape jumătate de an după gratii

0

Fostul primar de la Piatra Neamţ scapă de arestul preventiv după aproape o jumătate de an în care a stat după gratii. Judecat pentru că ar fi cerut aproape trei milioane şi jumătate de euro mită în cazul Microsoft şi ar fi finanţat PDL-ul cu bani negri, el a fost plasat în arest la domiciliu.

Pe durata arestului la domiciliu Gheorghe Ştefan nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi nu poate comunica cu Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu, inculpaţi şi ei în dosarul Microsoft, dar nici cu martorii din cauză, direct sau indirect.

În dosarul Microsoft, ceilalţi acuzaţi trimiși în judecată – Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae – sunt şi ei arestaţi la domiciliu. Dorin Cocoş este, însă, în arest pentru că pe numele său mai este emis un mandat, în dosarul Bica 2, amintește Mediafax.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.

potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.