Gheorghe Ştefan a făcut infarct în arest şi cere clemenţă. „Sunt denunțători protejați care mă acuză fără nicio dovadă concretă”


Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a confirmat că are probleme de sănătate şi cere clemenţă din partea procurorilor care îl anchetează în dosarul Microsoft. El este închis la penitenciarul Jilava de aproape trei luni după ce a fost arestat în dosarul Microsoft.

„Implicarea mea in acest dosar este ca ma aflam la o masa intr-un restaurant la hotelul lui Dorin Cocos unde se mai aflau si alte persoane, recunoscandu-l pe Dinu Pescariu, dar dupa aceea mi s-a spus ca unul dintre cei care erau la masa era Claudiu Florica. Nu am discutat cu Gabriel Sandu, Cocos si Dumitru Nicolae niciodata despre contractul Microsoft. Ma consider nevinovat deoarece sunt martori denuntatori si protejati care ma acuza fara nicio dovada concreta, fara sa existe inscrisuri, inregistrari audio-video sau ambientale.

Nimeni din acest dosar nu spune ca am pretins vreo suma de bani (nici macar martorii protejati denuntatori.) Starea mea de sanatate e foarte grava, avand dovezi de la spitalul Jilava si Rahova, culminand cu un preinfarct in arestul IGP cand mi-am pierdut cunostinta timp de o ora, iar de cand ma aflu in starea de arest mi s-au agravat tulburarile cardiace, adenomul de prostata, spondiloza lombara si leucemia limfatica cronica descoperite la analizele facute in arest”, a declarat Gheorghe Ştefan în faţa procurorilor, potrivit RTV.

Conform DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari, potrivit DNA.

DNA arată, într-un comunicat, că Dorin Cocoş, Ştefan Gheorghe, Gabriel Sandu şi alte persoane au discutat, într-o întâlnire care a avut loc în primăvara anului 2009, chestiuni generale legate de posibilităţile pe care le avea Ministerul Comunicaţiilor, condus atunci de Sandu, la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers, pentru asigurarea în continuare a licenţelor necesare, respectiv exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere.

„În cursul procedurii de achiziţie, pentru a asigura asocierii având ca lider D-Con.Net AG atribuirea contractului, Cocoş Dorin a pretins de la de la o persoană implicată în cauză, foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Ştefan şi pentru Gabriel Sandu, după cum urmează: Gabriel Sandu – 2.700.000 euro şi 1.800.000 euro, Gheorghe Ştefan – 4.000.000 euro, Dorin Cocoş – 9.000.000 euro”, potrivit procurorilor DNA.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.