Gheorghe Chivorchian, „curățat” din FRF. Fostul oficial al federației este urmărit penal în dosarul finanțării Politehnicii Timișoara


Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul oficial, printr-un comunicat sec şi formal, de fix 357 de semne, debarcarea lui Gheorghe Chivorchian din funcţia de secretar general. Chivorchian fusese suspendat din funcţie la 30 iunie, ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timişoara.

„Începând de astăzi, 20.07.2015, s-a decis încetarea raporturilor de muncă, cu acordul părţilor, dintre Federaţia Română de Fotbal şi domnul Gheorghe Chivorchian. În şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 27 iulie, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, va supune spre aprobare nominalizarea noului Secretar General”, sună comunicatul postat pe site-ul federaţiei.

Chivorchian a ajuns secretar general al FRF acum 16 luni, ca urmare a unei înţelegeri electorale făcute pe 5 martie 2014, când acesta l-a susţinut pe Burleanu, în turul II al alegerilor pentru şefia federaţiei, împotriva lui Vasile Avram. Burleanu l-a numit secretar general pe Chivorchian în locul lui Adalbert Kassai. Treptat, relaţiile Burleanu – Chivorchian s-au răcit. În ultima perioadă, „cuplul” Bodescu – Burleanu căuta, au dezvăluit pentru ProSport surse demne de încredere de la FRF, să scape de Chivorchian.

A urmat punerea sub acuzare a celui din urmă într-un dosar privind finanţarea ilegală a echipei FC Timişoara pe când Chivorchian era preşedinte acolo. Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2008, angajați din cadrul Consiliului Județean Timiș, cu știință, au întreprins demersurile necesare, pentru alocare unor sume de bani în vederea susținerii echipei de fotbal ce aparținea S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A. 

Aceștia, susține DNA, au avizat, cu încălcarea dispozițiilor legale, o hotărâre a Consiliului Județean Timiș și au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanței sportive și asigurarea condițiilor de accedere și participare a echipei la competițiile de club UEFA.

Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că, după aprobarea finanțării, în scopul întocmirii și efectuării înregistrărilor financiar contabile de către angajații Consiliul Județean Timiș a sumelor de bani virate către firma respectivă, inculpatul Chivorchian Haic Gheorghe, pentru a sprijini activitatea infracțională a angajaților respectivi, a prezentat și depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimați la clubul de fotbal respectiv.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.