Gestionarea bugetului: o provocare de economisire în 52 de săptămâni

0

Economisirea unei sume bune de bani este dificilă pentru mulți oameni. S-ar putea să te gândești că câțiva euro nu vor face o diferență reală dacă trăiești cu un buget și ai tone de obligații financiare în fiecare lună. Cu toate acestea, economisirea devine mult mai simplă cu o bună disciplină. În acest fel, puteți închide datoriile restante sau puteți economisi suficient pentru o achiziție sau o călătorie. Este posibil ca un online credit să nu fie necesar cu astfel de practici diligente, sau vă poate ajuta să acoperiți o parte din sumă, în timp ce cealaltă parte va veni din economisirea disciplinată. Iată cum să faceți din proiectul dvs. un succes.

Ce este o provocare de 52 de săptămâni?

O provocare de economisire de 52 de săptămâni este o tactică simplă care vă va oferi o sumă de bani destul de bună – mai exact 1.378 de euro – până la sfârșitul experimentului. Sistemul funcționează în felul următor: începeți prin a economisi 1 € în prima săptămână, 2 € în a doua săptămână, 3 € în a treia săptămână și așa mai departe. A pune deoparte doar un euro nu este nimic complicat și cu greu veți observa că suma lipsește din bugetul dumneavoastră. Pe măsură ce trece timpul, devii mai disciplinat și mai încurajat de suma tot mai mare de economii din borcanul tău. Ultimele două săptămâni pot fi cele mai solicitante, deoarece va trebui să economisiți în jur de 50 de euro în fiecare săptămână. Cu toate acestea, rezultatul va fi impresionant – până la sfârșitul anului veți avea o sumă de 1.000 de euro, care va fi mai mult decât suficientă pentru un sezon de vacanță relaxat, cadouri și cumpărături. 

Cum să faceți totul corect?

Primul lucru de care aveți nevoie pentru această provocare este motivația. De aceea, vă recomandăm să vă stabiliți un obiectiv clar – un vis pe care doriți să îl realizați prin cumpărarea a ceva din banii economisiți. Poate că va fi prima ta investiție, sau poți să-ți iei acel televizor nou și foarte mare – orice lucru care te va face fericit este bun.

Următorul punct este să creați un plan de economisire. Tocmai am povestit strategia standard pentru o provocare de 52 de săptămâni, dar o puteți personaliza, limitându-vă la 30 de săptămâni, de exemplu, sau începând cu 2 euro în fiecare săptămână și crescând suma mai treptat. Orice plan este bun dacă aveți o defalcare detaliată a sumei pe care o veți economisi în final, iar suma respectivă vă motivează și vă liniștește.

De asemenea, ar trebui să acordați prioritate acestor economii și să puneți suma deoparte imediat după ce vă primiți salariul sau încasați bugetul săptămânal. Multe urgențe și cheltuieli obișnuite pot sta în calea planului dumneavoastră, așa că este important să faceți din acest proiect o prioritate. În cele din urmă, experții recomandă să vă urmăriți progresul, astfel încât să rămâneți motivat și încurajat pe tot parcursul procesului. Faptul că aveți câțiva euro într-un borcan nu va face o diferență reală, dar vă veți simți mult mai bine pe măsură ce suma economisită va crește.

Cum vă puteți disciplina și rămâne pe drumul cel bun?

Diligența și disciplina sunt secretele cheie ale succesului acestei provocări de 52 de săptămâni. Această perioadă este de aproximativ un an, așa că vei avea nevoie de mult efort pentru a rămâne pe drumul cel bun. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să finalizați provocarea:

  • Implică-ți membrii familiei tale. Economisirea banilor devine mult mai ușoară și mai ușor de gestionat dacă aveți sprijinul familiei în acest proiect. Împărtășiți acest plan cu partenerul dvs. și asigurați-vă că și el este angajat în această sarcină. 
  • Faceți ajustări. Nu renunțați chiar dacă procesul nu decurge conform planului. Puteți oricând să faceți ajustări și să nu măriți suma în fiecare săptămână sau să prelungiți durata provocării pentru a vă atinge obiectivele financiare. Este important să rămâneți flexibil și angajat.
  • Adăugați fonduri în borcan cu mijloace creative. Odată ce vedeți că veniturile dvs. nu sunt suficiente pentru a pune deoparte suma necesară în fiecare săptămână, adăugați puțină creativitate la provocare. Luați o activitate secundară, organizați o vânzare de garaj, auditați-vă cheltuielile pentru a economisi fonduri – procesul poate deveni foarte interesant dacă sunteți angajat în atingerea obiectivului.
  • Folosiți un software pentru urmărirea progresului. Există zeci de aplicații de economisire a banilor și consilieri inteligenți în materie de bani pe AppStore și Google Play în prezent. Alegeți unele aplicații gratuite care vă vor ajuta să controlați economiile și să sărbătoriți etapele importante – această soluție va face procesul mai transparent.
  • Deveniți mai frugal. Frugalitatea nu este rea dacă este exercitată cu moderație. Puteți să vă schimbați obiceiurile de cheltuire și să vă revizuiți continuu bugetul pentru a rămâne pe drumul cel bun și a evita risipa de bani.

Avantajele unei provocări de 52 de săptămâni

Angajarea la o provocare de bani de un an poate părea prea solicitantă la început și s-ar putea să vă simțiți reticent să încercați acest nou proiect. Dar s-ar putea să fii mai motivat să o faci dacă iei în considerare avantajele de a trece prin această provocare și de a o finaliza cu succes. Aceste avantaje includ:

  • Obiceiuri financiare bune. Economiile, chiar și în sume mici, sunt întotdeauna un obicei pozitiv care vă va ajuta să acumulați mai mulți bani în conturi și să atingeți libertatea financiară. În plus, a avea niște bani de rezervă pentru urgențe este întotdeauna o decizie înțeleaptă, deoarece nu poți prezice viitorul și ar trebui să fii pregătit pentru orice eveniment, cum ar fi o traumă sau pierderea locului de muncă.
  • Abilități de economisire a banilor. Oamenii nu se nasc cu abilități financiare, așa că trebuie să primească o pregătire adecvată pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și a înțelege cum funcționează banii. Ca urmare a acestei provocări, veți îmbrățișa puterea obiceiului de a economisi și veți fi mai dispus să puneți deoparte o parte din câștigurile dvs., construind un capital considerabil.
  • Motivația pentru economisire. Micile succese sunt foarte motivante pentru oameni, iar dumneavoastră veți deveni mai încrezător și mai pozitiv în ceea ce privește economisirea după o provocare de 52 de săptămâni de succes.

Nu subestimați puterea câștigurilor mici. Dacă sunt realizate în mod sistematic, acestea vă vor încuraja cu siguranță pentru mai multe economii și vă vor ajuta să acumulați o sumă de bani necesară pentru o achiziție la scară mai mare.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.