Georgian Pop: Acuzațiile la adresa SRI, nefondate


Georgian Pop a explicat că, după analiza Comisiei de control, s-a ajuns la concluzia că acuzațiile aduse SRI sunt nefondate. Acesta a mai spus că toate întâlnirile care au existat între Elena Udrea și conducerea Serviciului au fost făcute în baza unui protocol.

„Practic orice serviciu din lume are întâlniri cu înalți demnitari. Toate întâlnirile se supun unor proceduri foarte stricte. Niciodată nu au fost discutate aspecte de securitate”, a spus președintele Comisiei de Control SRI.  Pe de altă parte, acesta a admis că Elena Udrea și-a schimbat opinia și declarațiile despre SRI, după ce a fost audiată la DNA. „Lucrările Comisiei noastre reprezintă documente oficiale ale statului român și orice magistrat le poate verifica”, a mai spus Pop.

„Am avut audieri maraton. Niciodată în istoria comisiei aceste audieri nu au durat atât de mult. Nu putem să comunicăm public informaţii de securitate naţională la care luăm cunoştinţă. Cunoaştem în acest moment mult mai multe lucruri decât ceea ce putem să comunicăm, dar pe fond, ceea ce este important este că în spatele tuturor răspunsurilor la întrebările noastre au stat răspunsuri bazate pe documente oficiale.

Pentru fiecare răspuns al domnului interimar Coldea a urmat sesiunea dedicată prezentării răspunsurilor privind verificarea internă şi toate aceste răspunsuri au în spate documente interne ale SRI. În ceea ce priveşte legătura cu domnul Cocoș, este vorba de o operaţiune în derulare. Practic discutăm de dosarul Microsoft. Este cel mai mare dosar de corupţie, este instrumentat în continuare de DNA. Orice referiri publice am face la acest dosar ar însemna că influenţăm într-un fel sau altul cursul anchetei. Întrebările au fost puse în mod explicit, răspunsurile au fost foarte clare”, a explicat Georgian Pop.

Acesta a precizat că nu a existat niciodată o discuţie a conducerii SRI sau a domnului Coldea privitoare la sume de bani, transferuri sau afaceri. „Niciodată nu a existat o astfel de discuţie sau de implicare a SRI, lucru certificat de documente prezentate de raportul intern. Acuzaţiile lansate în ultimele zece zile în spaţiul public sunt nefondate, sunt defăimătoare, iar documentele prezentate nouă de către comisia internă de verificare din cadrul SRI au probat că acele acuzaţii publice sunt nefondate”, a conchis șeful comisiei de control al activității SRI.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.