George Maior (SRI): Ameninţarea teroristă pe teritoriul ţării a crescut constant în ultimele luni

0

george-maior-sriDirectorul SRI, George Maior, a declarat, marţi, după audierea sa de către Comisia parlamentară de control a activităţii Serviciului, că a menţionat, în cadrul discuţiilor cu membrii comisiei, creşterea constantă a ameninţării teroriste din ultimele luni în legătură cu teritoriul naţional. „Am menţionat creşterea constantă a ameninţării teroriste din ultimele luni în legătură cu teritoriul naţional. Noi încercăm să ţinem departe de teritoriul naţional această ameninţare care a afectat deja foarte serios un stat vecin, Bulgaria, mă refer la evenimentul de la Burgas”, a spus Maior (foto).

El a precizat că un alt aspect de prioritate pe care l-a menţionat a fost legat de securitatea cibernetică a ţării, domeniu în care SRI a contracarat atacuri „extrem de dure” la adresa unor instiuţii fundamentale, una dintre acestea fiind ministerul de Externe. „Aici suntem autoritate naţională şi pot să spun că am avut posibilitatea să contracarăm atacuri extrem de dure la adresa infrastructurii critice a statului pe acest domeniu, inclusiv instituţii fundamentale în stat, precum Ministerul de Externe sau instituţii din domeniul Economiei”, a declarat seful SRI.

El a adaugat că există o tendinţă de creştere a crimei organizate transnaţionale, transfrontaliere, care s-a manifestat prin acţiuni inclusiv în centrul Bucureştiului, respectiv atacul armat de la Vitan, SRI avand o cotnribuţie decisivă în identificarea făptuitorului. Maior a mai spus că a menţionat şi aspecte fundamentale legate de securitatea economică, securitatea energetică, corupţia la nivel strategic, care sunt avute în vedere de misiunile Serviciului şi activitatea sa curentă.

Directorul SRI a opinat că intensificarea ameninţării teroriste nu trebuie să îngrijoreze în mod deosebit, Serviciul menţinând gradul de alertă la albastru precaut. „Nu trebuie să ne îngrijorăm în mod deosebit pentru că încercăm să ţinem departe de graniţele naţionale – prin măsuri, prin operaţiuni, prin decizii ale Serviciului legate de anumite persoane care călătoresc în spaţiul teritoriului naţional – să ţinem departe de graniţele naţionale această ameninţare. (…) Am putut menţine prin activitatea Servicului şi în cooperare cu alte instituţii acest grad de alertă albastru precaut şi sper să reuşim acest lucru în continuare”, a conchis acesta.

Sursa: Mediafax

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.