Geanta electricianului – ce nu trebuie să lipsească din ea?


Un electrician bun se face remarcat prin calitatea serviciilor pe care le oferă. Calitatea serviciilor oferite sunt bazate pe durabilitatea și siguranța uneltelor folosite. Un electrician știe întotdeauna ce unelte trebuie să aibă la dispoziție pentru a oferi cele mai calitative servicii, care să fie și rapide în același timp.

În trusă oricărui electrician trebuie să se afle unelte care potrivite pentru lucrări de intretinere sau reparare. Uneltele și sculele necesare sunt comune meseriilor de instalator, electrician sau mecanic, însă un electrician are nevoie ca acestea să fie în așa fel realizate încât să ofere protecție în lucrul cu tensiunea electrică. Pentru a pune laolaltă o trusă completa la un preț decent, puteți achiziționa câteva elemente esențiale, cum ar fi: 

Șurubelnițe

Un set de șurubelnițe, în cruce și drepte, sunt suficiente pentru a rezolva aproape orice problemă a instalației electrice. Atenție însă, acestea trbeuie să fie dintre cele izolate complet. Este important să achiziționați șurubelnițe destinate electricienilor și nu cele de uz general.

Cutter pentru curățat și tăiat cabluri

Și pentru tăierea cablurilor veți avea nevoie de o unealtă care să fie complet izolată. Cleștele pentru curățat și tăiat cabluri te ajută să realizezi o tăietură precisă, fără să strivească conductorul, în deplină siguranță.

Trusă clește de sertizat

O unealtă foarte utilă, pentru sertizarea pinilor terminali de pe capetele conductorilor, este o trusă cu clește. Poți alege o trusă completă ce conține clești pentru sertizarea pinilor terminali cu secțiuni diferite. 

Creion de tensiune

O unealtă care nu trebuie să lipsească din trusa oricărui electrician este creionul de tensiune. Folosit pentru detectarea oricăror întreruperi la conductorul de nul, acesta este indispensabil. Este foarte important să aveți instrumente de măsura precum cele de la https://www.tme.eu/ro/katalog/instrumente-de-masurare_100164/. Înainte de a începe orice lucrare la instalația electrică, pe părțile neizolate, veți folosi creionul de tensiune pentru a verifica prezența fazei. Acesta detectează o tensiune cuprinsă între 125 și 259 V. 

Căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate? Vizitați tme.eu unde puteți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile. Mai mult ca în alte meserii, în cea de electrician este foarte important să vă asigurați că lucrați în condiții de maximă siguranță. Nu trebuie să cumpărați unelte sau scule ieftine pentru a economisi, deoarece siguranța dvs. este mult mai importantă și este nevoie să fie factorul decisiv atunci când alegeți modul în care veți lucra.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.