Gazele se scumpesc cu 2% pentru consumatorii casnici si cu 5% pentru cei industriali de la 1 aprilie

0

Presedintele ANRE, Nicolae Havrilet, a declarat, joi, ca de la 1 aprilie va fi o crestere de 2% a pretului la gazele naturale la consumatorii casnici, si cu 5% la consumatorii industriali din piata reglementata, adaugand ca nu se are in vedere o crestere a pretului la energie electrica, relateaza Mediafax.

El a participat la o dezbatere organizata de Comisia pentru Industrii a Camerei Deputatilor, unde a prezentat raportul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei pe 2013, raport care va fi discutat, luni, de Comisiile de specialitate. Intrebat ce scumpiri la gaze si energie electrica vor fi de la 1 aprilie, Havrilet a precizat: „La energia electrica nu avem in vedere o crestere a pretului, la gazele naturale este o crestere prevazuta in calendarul convenit cu forurile internationale si este vorba de 2% la consumatorii casnici”.

Havrilet a adaugat ca pentru consumatorii industriali din piata reglementata, care reprezinta 15%, preturile la gazele naturale vor creste cu 5%. „Pentru consumatorii industriali din piata reglementata, fac aceasta subliniere pentru ca noi avem consumatori si in piata libera si in piata reglementata, in piata reglementata, care este constituita dintr-un raport de 15%, preturile vor creste cu aproximativ 5%”, a aratat presedintele ANRE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.