Garda Forestieră Bacău a aplicat amenzi de 63.000 lei pentru nereguli la regimul silvic și a confiscat 102.12 mc material lemnos

0

În perioada 19 – 23 februarie 2024 Garda Forestieră Județeană Bacău a desfăşurat activități specifice de control, atat în fondul forestier, cât și la depozitele de material lemnos.

Au fost intocmite 9 procese verbale de constatare a contravenției și aplicate amenzi cu o valoare totală de 63.000 lei. De asemenea a fost confiscat un volum de 102.12 mc material lemnos. Verificările au fost efectuate cu sprijinul delegaților IPJ Bacău.

Astfel, în data de 20.02.2024, pe raza localității Ghimeș-Făget, în urma unui control efectuat la un depozit de materiale lemnoase, a fost aplicată o amendă contravențională de 10.000 lei și confiscat valoric un volum de 40.94 mc materiale lemnoase, acestea neavând proveniență legală.

Pe raza Ocolului Silvic Blăgești au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, cu o valoare cumulată de 15.000 lei, materialele lemnoase confiscate valoric fiind în volum de 14.56. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate atât pentru nerespectarea regulilor silvice de exploatare, cât și pentru neregulile constatate privind trasabilitatea materialelor lemnoase.

Pe raza Ocolului Silvic, Târgu Ocna, pentru expedierea unor materiale lemnoase fără proveniență legală, un operator economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 8.000 lei și confiscarea valorică a unui volum de 4.45mc material lemnos.

Pe raza Ocolului Silvic Comănești, pentru primirea unor materiale lemnoase fără proveniență legală, pentru deținerea într-un alt depozit a unor materiale lemnoase fără proveniență legală, cât și pentru încălcarea unor obligații reglementate în sarcina deținătorului de depozite de materiale lemnoase, unui operator economic i s-au întocmit patru procese verbale de constatare a contravenției silvice, valoarea cumulată a amenzilor aplicate fiind de 30.000 lei și confiscarea valorică a unui volum de 42.12 mc.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.