Garda de Mediu Bacău a controlat parcurile de dezmembrări auto din Letea Veche. Amenzi de peste 34.000 lei

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bacău a desfășurat acțiuni specifice de verificare a legalității activității de dezmembrare a vehicolelor scoase din uz (VSU) de pe raza comunei Letea Veche. Cu această ocazie au fost verificate un număr de 6 amplasamente gestionate de 2 societăți comerciale și 4 persoane fizice.

În urma acestor controale s-au aplicat un număr de 6 amenzi contravenționale în valoare totala de 34.000 lei și măsurilor spre conformare, astfel vor intra în circuitul legal spre valorificare/eliminare un număr de 830 autovehicule scoase din uz identificate în locațiile menționate anterior.

Menționăm pe această cale că activitatea de dezmembrare VSU se poate face după obținerea autorizației de mediu emisă de Agenția de Protecția Mediului Bacău. În cazul vehiculelor scoase din uz, este important să fie luate măsuri adecvate de eliminare și gestionare, astfel încât să se reducă impactul asupra mediului și să se evite riscul de poluare.” – precizează Garda de Mediu Bacău

Vehiculele scoase din uz sunt periculoase deoarece conțin substanțe periculoase sau metale grele, cum ar fi plumb, cadmiu sau mercur, care pot fi dăunătoare pentru mediu și sănătatea umană. Aceste substanțe pot fi prezente în componentele vehiculului, cum ar fi bateriile, uleiul uzat, sistemul de frânare, airbag-urile, farurile, radiatorul, etc.

În multe țări, vehiculele scoase din uz periculoase sunt supuse reglementărilor stricte și trebuie să fie gestionate în mod corespunzător, astfel încât să se reducă impactul asupra mediului și să se minimizeze riscul de expunere la substanțe toxice.

De obicei, vehiculele scoase din uz periculoase sunt depozitate în locuri special amenajate, unde sunt demontate și dezmembrate pentru a extrage piesele și materialele valoroase. În același timp, substanțele periculoase sunt îndepărtate și tratate în mod corespunzător, pentru a preveni poluarea solului, apei și aerului.

Este important ca proprietarii de vehicule să se asigure că acestea sunt gestionate în mod corespunzător atunci când sunt scoase din uz, pentru a proteja mediul și sănătatea publică.

Dacă aveți cunoștință de astfel de amplasamente ilegale cu VSU, vă rugăm să sesizați Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bacău la adresa de email cjbacau@gnm.ro pentru a elimina efectul negativ a acestor deșeuri asupra sănătății populației și a mediului ca întreg.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.