Gara din Comanesti va fi modernizata

0

Gara din Comanesti va fi modernizata. Anuntul a fost facut de Compania Nationala de Cai Ferate CFR care a anuntat ca a demarat un proiect de modernizare pentru 47 de statii de cale ferata din tara. Proiectul face parte din Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Deocamdată, Sucursalele Regionale de Căi Ferate Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi au lansat procedurile de licitaţie pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru următoarele 24 staţii de cale ferată: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt, Mangalia, Neptun (Hc), Costineşti Tabără, Ciulniţa, Râmnicu Sărat, Adjud, Comăneşti, Făurei, Tecuci şi Mărăşeşti.

Obiectivele prevazute in elaborarea studiilor de fezabilitate au drept scop asigurarea unor servicii de calitate intr-un spatiu modern, adaptat cerintelor pietei si nevoilor calatorilor, cu accent deosebit pe: modernizarea si repararea cladirilor de calatori, inclusiv facilitati pentru persoanele cu mobilitate redusa; inaltarea peroanelor in conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din statii, pasajelor, pasarelelor si asigurarea accesului la peroanele intermediare; asigurarea sistemelor de ventilatie si incalzire, montarea de panouri fonoabsorbante.

De asemenea, se are in vedere si modernizarea echipamentelor de telecomunicatii si de informare a publicului calator; inlocuirea instalatiilor electrice, sanitare si termice si refacerea sistemului de drenaj si asigurarea elementelor de siguranta in statii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, balustrare, garduri de siguranta intre liniile din statii etc

Gara din Comănești a fost costruită în anul 1892, pe vremea când oraşul era moşie a familiei Ghika, și este declarat monument istoric.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.