Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților
MAZILU GABRIELA, la data faptei director economic al SC CET SA Bacău și MAZILU OVIDIU, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În vara anului 2010, S.C. CET S.A. Bacău și S.C. Electrocentrale Oradea S.A. urmau să încheie contracte de transport pentru cărbunele achiziționat de la Societatea Națională a Cărbunelui Oltenia, contracte pe care inculpații Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și un om de afaceri (martor în cauză) au încercat să și le adjudece prin intermediul unei societăți controlate de acesta din urmă.
În acest scop, omul de afaceri a luat legătura cu un consilier județean în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, care i-a spus că, prin influența pe care o are pe lângă conducerea centrală a unui partid politic, îi poate asigura încheierea contractelor de transport, având în vedere că, la acea dată, primarii din municipiile Bacău și Oradea erau membri ai aceleiași formațiuni politice.
Pentru a-și exercita influența pretinsă, consilierul județean i-a cerut omului de afaceri suma de 500.000 de lei, bani despre care a afirmat că urmau să fie folosiți de partid, solicitare pe care omul de afaceri le-a adus-o la cunoștință soților Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și cu care aceștia au fost de acord.
Cele trei persoane au fost de acord atât cu remiterea acestei sume cât și cu plata unui avans de 50.000 de euro.
Pentru obținerea banilor solicitați ca avans, inculpata Mazilu Gabriela, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacău, a dispus plata unor datorii pe care această societate le avea către o firmă a omului de afaceri.
Astfel, în luna septembrie 2010, cei doi inculpați și omul de afaceri au remis consilierului județean, în patru tranșe, suma totală de 210.000 lei.
Deși acesta a afirmat că a efectuat toate demersurile la care s-a angajat, cele trei persoane nu au reușit să încheie contractele de transport cărbune respective.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.
Cauza a fost disjunsă pentru continuarea cercetărilor față de persoana care, la data faptelor deținea funcția de consilier județean, având în vedere că acesta este subiectul unei proceduri de extrădare, fiind condamnat definitiv într-un alt dosar penal.
Precizăm că la data de 12 octombrie 2015, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a celor doi inculpați -Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu – cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de corupție (comunicat nr. 1592/VIII/3 din 12 octombrie 2015).
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
La cine ar fi ajuns banii din mita de 650.000 lei pretinsă de Gabriela Mazilu, fostul director economic al CET Bacău
Sursa: DNA
Marele om de afaceri este Palade Onorica care acum este in puscarie …omul de casa al DNA….iar consilierul judetean este Alin Simota scos din tara de servicii in timpul executarii unei pedepse, cu care Palade facea afaceri si in 2014(vezi presa). Asta este modul de actiune al marelui binom dna-sri, dosare facute dupa ce Mazilu Gabriela a sesizat fraudarea de fonduri europene la apia. Pentru detalii va rugam sa ne contactati.