Gabriel Berca: Stau in camera cu oameni acuzati de tentativa de omor

0

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca le-a cerut joi magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie eliberat din arest, sustinand ca nu ii este rusine de ce a facut in cariera lui, insa acum sta intr-o camera cu oameni care sunt acuzati de tentativa de omor. „In toata cariera mea, nu mi-e rusine de ce am facut. Am fost ministru de Interne si acum stau intr-o camera cu oameni acuzati de tentativa de omor. Solicit sa fiu cercetat intr-o forma in care sa ma pot apara cu argumente”, le-a spus Berca judecatorilor, potrivit Agerpres.

El a respins acuzatiile procurorilor ca ar fi primit bani pentru PDL de la un om de afaceri, aratand ca toate sumele din campania electorala erau platite prin banca si erau usor de urmarit.

Instanta a ramas in pronuntare pe contestatia depusa de Gabriel Berca, dupa ce pe 24 iulie Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea acestuia pe o perioada de 30 de zile.

Potrivit DNA, in perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul fostului deputat Mihai Banu, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru formatiunea din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic sa isi foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau.

„Aceasta suma de bani era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri la o scoala din localitatea Ardeoani.

Sursa: hotnews

 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.