Gabriel Berca , de la distribuitor de ziare la ministru MAI

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Gabriel Berca nu a fost totdeauna in varf. El a pornit de jos , si urmat cursul vietii pana sa ajunga in top.Din vanzator de ziare, ministru de Interne.
Nominalizat la functia de ministru de Interne de catre primul ministru desemnat Mihai Razvan Ungureanu, bacauanul Gabriel Berca stie cel mai bine ce inseamna sa „avansezi in grad”. Pana sa ajunga la un pas de guvern, el a lucrat in multe locuri, de la distributie de ziare pana la o curatatorie sau la societatea de termoficare a orasului. Se pricepe de minune si la politica, pentru ca a schimbat pana acum trei partide.
Gabriel Berca si-a inceput cariera lucrand la difuzarea unui ziar local, detinut de omul de afaceri Dumitru Sechelariu. La 25 de ani avea grija ca ziarul sa ajunga la abonati si pe tarabe, iar banii in casieria firmei. Zi de zi batea Bacaul ca sa se asigure ca „Ultima ora” se vinde cum trebuie, activitate care este omisa din CV-ul sau de azi. Ulterior, a ajuns director la o curatatorie, apoi in fruntea societatii de termoficare a orasului. Moment in care a inceput ascensiunea politica, intrand in Alianta Pentru Romania. Si-a completat studiile si a intrat, mai scolit, intr-un partid mai mare, PNL, care l-a si facut prefect de Bacau in 2005. Dupa aceea a devenit secretar de stat si a schimbat si directia politica, renuntand la liberali in favoarea PD-L. In 2008, a fost ales senator.
Daca experienta sa profesionala este bogata, Gabriel Berca este destul de modest financiar. Sta la bloc in centrul Bacaului, sotia sa este somera si au o masina cumparata in leasing.

 

 

Sursa : cancan

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here