„Furtul” de primari, legiferat prin ordonanță de urgență. Aleșii sunt liberi să-și decidă apartenența politică

0

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a declarat sambata, la Bistrita, ca ordonanta care va permite alesilor locali ca, intr-un termen de 15 zile, sa decida apartenenta lor politica ar putea fi adoptata pana la sfarsitul acestei luni.

„Pana la sfarsitul acestei luni, in opinia mea. Noi putem sa fim ipocriti, sa ne fandosim la televizor si sa discutam la modul teoretic si deontologic despre asa-zisa migratie a alesilor locali. Am putea sa fim ipocriti fara sa vedem ce se intampla in realitate in tara aceasta acum, in aceasta perioada, de vreo cateva luni de zile. Scena politica a fost tulburata profund in acest an. S-a desfiintat USL, din pacate, la initiativa colegilor de la PNL, au aparut partide noi – PMP, PLR, a aparut o alianta, ACL cred ca se numeste. In administratia locala, de cateva luni de zile, destui alesi locali au iesit chiar in conferinte de presa langa lideri de la alte partide decat partidele pe listele carora au fost alesi, spunand ca sustin acel partid”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

El a mentionat ca scena politica a fost „tulburata” de liderii politici nationali si ca nu este vina primarilor si a consilierilor locali ca nu se mai regasesc intr-un partid sau altul, motiv pentru care i s-ar parea „nefiresc” sa se continue cu aceasta situatie. Intrebat daca se asteapta ca aceasta lege sa fie atacata la Curtea Constitutionala, vicepremierul Dragnea a raspuns ca astfel s-ar ajunge la un blocaj in tara. Viceprim-ministrul a subliniat ca 90% dintre primarii care se gandesc sa se inscrie in alt partid „deja sunt trecuti” si ca nu se asteapta ca toti edilii sa vina spre PSD.

„90% dintre primarii care se gandesc sa plece deja sunt trecuti la unii sau la altii. Au probleme cu consilierii locali din localitatea respectiva, deja cetatenii au inceput sa simta asta. Cui foloseste perpetuarea acestei stari extrem de complicate si confuze? Nimanui. Eu sunt sigur ca vor fi destui primari care se vor duce la PMP, la PLR, primari care s-ar putea sa vina la PSD, sunt primari care s-ar putea sa se duca la PNL, la PDL. Este o forfota foarte mare in randul primarilor si nu este vina lor, dar trebuie sa le dam aceasta posibilitate”, a spus Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.