Furtul de bicicleta ia amploare. Afla cum te poti proteja de hoti.


Cum romanii au inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult bicicletele, hotii s-au adaptat iar bicicletele devin des tinta acestora. In Bucuresti se fura 600 de biciclete in fiecare an. Asiguratorii au inceput deja sa ofere polite de asigurare.

Bicicletele se fură de peste tot. Din parc, din rastelurile de pe stradă, chiar din scara blocului. Imaginile de pe camerele de supraveghere înregistrează asemenea lovituri în toate marile oraşe. La Timişoara, anul trecut, s-au furat peste 400 de vehicule cu două roţi, la Cluj-Napoca, mai mult de 300. Cei mai păţiţi sunt bucureştenii. 50 de biciclete dispar în fiecare lună. Şi sunt aproape imposibil de găsit.

„Sunt cazuri în care hoţii fură mai multe biciclete şi schimbă piesele între ele, sperând că nu vor mai fi găsite bicicletele”, spune Cătălin Diaconu, reprezentatul unui magazin de biciclete.

Culmea este că dispar şi bicicletele legate cu sistem antifurt. Cei care nu vor să rămână fără vehicul trebuie să plătească 300 de lei pe un dispozitiv imposibil de tăiat. Sau îşi supraveghează personal bicicleta.

Hoţii sunt cu atât mai tentaţi cu cât pe străzi au apărut biciclete care valorează mii de lei.

„Există şi modele scumpe, cu echipări mai bune, cu cadre mai performante, care ajung şi la 7000, 7500 de lei”, spune Cătălin Diaconu.

Acum, cei care investesc într-un vehicul pe două roţi şi-l pot asigura. Poliţa anuală este 10% din valoarea bicicletei.

„Era nevoie de o astfel de asigurare, pentru că în momentul de faţă, în România, se fură cel mai mult din Europa la biciclete”, spune Răzvan Teodorescu, reprezentatul unui magazin de biciclete.

Poate şi pentru că pe străzi apar tot mai multe biciclete. Anul trecut, vânzătorii au avut o cifră de afaceri de 45 de milioane de euro.

Sursa: digi24


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentNATO va instala cinci baze militare în Europa de Est, printre care una în România
Articolul urmatorAmnistie fiscală extinsă pentru mame și pensionari

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.