„Fratii Dedeman” au finalizat tranzactia, achizitionand o fabrica romaneasca pentru 30 de milioane de euro

0

La inceputul lunii iunie, Cemacon – firma controlata de fratii Paval prin compania de investitii Paval Holding – a incheiat tranzactia de achizitie a companiei din acelasi sector – Euro Caramida SA. Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia, astfel ca producatorul de materiale de constructii Cemacon isi consolideaza pozitia in zona de vest a tarii.

foto Adevarul

CEMACON s-a angajat intr-o investiție impresionantă de peste 30 de milioane de euro, care include atât valoarea tranzacției, cât și costurile proiectelor de modernizare planificate pentru următorii doi ani. Aceste proiecte se concentrează pe retehnologizarea liniilor de producție și îmbunătățirea portofoliului de produse.

Ne-am asumat o provocare importantă, parte a strategiei de dezvoltare a unui grup producător de materiale de construcţii în jurul expertizei CEMACON şi sunt convins că vom beneficia de implicarea şi sprijinul tuturor stakeholder-ilor pentru ca acest proiect să fie un succes. Integrarea Euro Cărămida presupune un proces amplu de modernizare tehnologică, de calibrare a proceselor şi procedurilor, de asigurare a condiţiilor pentru respectarea normelor de mediu şi securitate în muncă. În următorii doi ani vom investi importante resurse de know-how şi financiare, astfel încât unitatea din Biharia şi toată echipa de acolo să funcţioneze în sinergie cu viziunea şi cultura CEMACON„, declară Daniel Şologon, CEO CEMACON.

Implementarea managementului integrat, optimizarea costurilor de producţie şi reducerea impactului asupra mediului sunt principalele priorităţi ale CEMACON pentru unitatea din Biharia. Simultan, se vor aduce îmbunătăţiri la reţeta pentru masă ceramică şi se vor reproiecta unele produse, pentru a creşte performanţa energetică, a ridica standardele de calitate şi pentru uşurinţa în utilizare. După încheierea tranzacţiei, conducerea executivă a unităţii din Biharia este asigurată de către Ciprian Muşet, în rolul de director general.

„Odată cu această achiziţie, CEMACON creează un nou model al dezvoltării performante în industria românească. Un producător român achiziţionează o altă companie din România, cu capital străin, şi îşi creează culoar direct spre export. Suntem încrezători că prin această nouă direcţie strategică transmitem un semnal pozitiv celorlalţi antreprenori români: faptul că împreună ne putem consolida poziţia în faza competiţiei externe, că împreună putem susţine acea economie circulară care accelerează dezvoltarea sustenabilă a societăţii în care trăim şi că putem pune în valoare capitalul românesc”, concluzionează Daniel Şologon.

Sursa: bursa.ro

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.