Franta in alerta. MAE avertizeaza romanii care calatoresc la Paris

Publicitate
Foto: Hepta

MAE avertizeaza romanii care calatoresc in Franta in legatura cu protestele anuntate pentru sambata, recomandandu-se sa evite zonele centrale ale Parisului si atentie sporita in planificarea calatoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor.

„Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Franceza ca, pentru data de 8 decembrie 2018, sunt anuntate actiuni de protest, fapt pentru care autoritatile locale pariziene au decis inchiderea unor sali de spectacole si muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca masura preventiva”, anunta MAE.

MAE recomanda cetatenilor romani evitarea pe cat posibil a zonelor centrale ale Parisului in intervalul pentru care s-au anuntat proteste de strada, sa manifeste atentie sporita in planificarea calatoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plata de pe autostrazi, ale statiilor de carburant, ale suprafetelor comerciale, precum si ale altor elemente de infrastructura.

„Se recomanda a se monitoriza evolutia miscarilor de protest in mass-media franceza, chiar si in social media, pentru a se preintampina disfunctionalitati in activitatile preconizate pentru perioada urmatoare. Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Paris: +33147052966 si +33147052755, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta”, precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Franceza: +33680713729.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here