FOTO | Ursul care a dat mari batai de cap autoritatilor din Slanic a fost capturat. Un alt exemplar, care era pe punctul sa atace echipa de interventie, a fost impuscat


Unul dintre urşii care – în ultimele săptămâni – au dat mari bătăi de cap autorităților din Slănic Moldova a fost capturat, miercuri noapte, în cuşca achiziționată de primărie în acest scop şi amplasată în zona „Păstrăvărie”. Exemplarul a fost tranchilizat şi relocat în zona Borsec, transportul fiind facilitat de o persoană fizică din localitate.

Un al doilea urs – care a fost pe punctul de a surprinde echipa de intervenție în timp ce tranchiliza ursul din cuşcă, în vederea pregătirii animalului pentru transport – a fost împuşcat pe loc, prevenindu-se astfel producerea unei tragedii. Exemplarul împuşcat a fost ridicat şi predat ocolului silvic.

Remarc faptul că autoritățile locale şi-au însuşit clarificările transmise în cadrul discuțiilor de acum două săptămâni de la Prefectură, vizând ultimele modificări legislative pe linia prevenirii & combaterii atacurilor de urs brun, iar intervenția de miercuri noapte s-a încheiat cu bine, prin înlăturarea celor două animale sălbatice din stațiune. Siguranța concetățenilor şi integritatea lor sunt prioritare, iar în cazul particular al Slănicului trebuie să-i avem în vedere şi pe turişti & familiile lor, a căror siguranță este la fel de importantă. Solicit vigilență din partea autoritățor administrației publice locale şi reiterez că, doar prin munca în echipă, vom putea să contracarăm – eficient – acest risc major la nivelul județului Bacău.” a transmis prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel

Nerespectarea prevederilor legale în vigoare înseamnă contravenție, valoarea acesteia fiind stabilită de legiuitor între 7000 şi 10.000 lei.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.