FOTO: Un urs a fost salvat, dupa ce s-a prins accidental intr-un gard in comuna Agas

Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariatul Județean Bacău, azi 24.06.2020, la sesizarea IPJ Bacău – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase privind o captură accidentala a unui exemplar din specia Ursus Arctos în comuna Agăș, sat. Goioasa a demarat imediat măsurile necesare pentru salvarea ursului în cauză conform HG nr. 323 din 31 martie 2010 privind stabilirea sistemului de monitorizare a capturilor şi uciderilor accidentale a animalelor salbatice.

   

Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariatul Județean Bacău în colaborare cu reprezentanții Jandarmeriei Bacău, IPJ Bacău, Agenției de Protecția Mediului Bacău, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău și gestionarul fondului cinegetic AVPS Von Spiess Bacau a reușit să salveze exemplarul de urs care era prins într-un gard de șufă metalică.

Exemplarul de urs era o femelă cu vârsta de aproximativ 6 ani care probabil în cautarea hranei s-a prins accidental într-un gard construit din șufe de metal care delimita o proprietate privată. După o evaluare medicală amanunțită, s-a reușit eliberarea în siguranță a exemplarului de urs în natură.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here