(FOTO) Transformarile Aeroportului Bacau, dupa intrarea Romaniei in spatiul Schengen. Vezi care sunt

2

Romania a intrat in spatiul Schengen atat pe calea aerului cat si pe cea maritima. Astfel, cetatenii care calatoresc in tarile aflate in spatiul Schengen nu vor mai face controlul de frontiera in aeroport.

Aeroportul Bacau a fost modificat – dupa noile reguli – iar acum exista doua zone de asteptare – Schengen si Non-Schengen. Astfel, dupa controlul SRI – verificare bagaje – cetatenii se vor indrepta spre dreapta, unde este spatiul Schengen si sala de asteptarea – sau spre stanga, unde e spatiul NON-Schengen ( atunci cand calatoresc in tari aflate in afara spatiului Schangen).

Modificarile au fost facute intr-un timp record, la cele mai mici costuri, astfel incat sa respectam toate reglementarile in vigoare.” a declarat directorul Aeroportului Bacau, Radu Bezniuc

La intoarcerea din spatiul Schengen se va proceda ca la un zbor intern, iar cetatenii care se dau jos din avion vor merge direct sa-si ia bagajul, dupa care pot iesi din aeroport.

In acest moment exista 4 curse catre destinatii Non-Schengen, de pe Aeroportul Bacau : Londra, Liverpool, Dublin si Antalya (charterele de vara). Restul destinatiilor sunt in spatiul Schengen.

Chiar daca nu mai exista un biroul de control frontiera pentru Schengen, exista politisti de frontiera care pot controla aleatoriu calatorii, in sala de asteptare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.