FOTO: Ruina din centrul Bacaului. Hotelul Moldova a fost „colorat” de vandali

16

Lasat in paragina de zeci de ani de zile, Hotelul Moldova a fost colorat de vandali. In ultimele zile, tot mai multe picturi graffiti au aparut pe geamurile cladirii distruse din centrul Bacaului. La parterul cladirii, se incearca o renovare a spatiilor comerciale de mai multi ani de zile.

Proprietarul hotelului Moldova, Eusebiu Gutu – milionarul care detine Nitramonia BC – dorea sa modernizeze unitatea de turism si sa o transforme intr-una de 4 stele:

În ceea ce privește hotelul Moldova, putem spune că am început proiectarea noului hotel încă din anul 2016, dar au fost și unele impedimente astfel că se lucrează la proiect și în prezent, chiar dacă au fost unele voci care ne-au acuzat pe nedrept că am lăsat construcția în paragină. Imobilul nu își va schimba destinația, însă proiectul este unul spectaculos, standardul pe care l-am impus proiectanțiilor fiind foarte ridicat. Ne dorim ca el să fi o adevărată emblemă a municipiului”, a spus Guțu in 2018 pentru ziaruldebacau.ro

Exista si un proiect pentru acest hotel, realizat de Fabrica de Arhitectura :

Situat in Bacau, Hotelul Moldova este un hotel existent asupra căruia am intervenit, conform dorintelor beneficiarului atât asupra interiorului cât și a exteriorului. Au fost reconfigurate fațadele, parterul și subsolul, compartimentările interioare, urmând apoi proiectul integral de amenjare interioară. Principalul obiectiv a fost crearea unei atmosfere calde, primitoare și elegante și care să fie consistență pe parcursul tuturor funcțiunilor: camere, restaurant, cafenea, sală de evenimente, sală de fitness, spa și piscină. A fost adaptată construcția existentă la funcțiunile necesare unui hotel contemporan, subsolul devenind accesibil publicului direct din exterior, acesta acomodând spațiile de relaxare și spa. Spațiilor verzi le-a fost, de asemenea acordată o atenție deosebită. Am creat grădini verzi la nivelul subsolului pentru a completa cu success zonele de spa și piscină. S-a urmărit accentuarea verticalității volumetriei și crearea unui pol urban functional, dar și a unui reper vizual în același timp.” se preciza in proiectul hotelului

Toate au ramas la acelasi stadiu, iar proprietarul nu a demarat nici o lucrare. Faimos pentru eleganta sa de alta data, Hotelul Moldova isi pierde gloria in mizerie si neglijenta. De la geamurile murdare pana la zidurile decolorate, fiecare detaliu aminteste de o epoca apusa, lasand loc imaginilor deplorabile.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

16 comentarii

 1. Romania nu a fost NICIODATĂ o țară socialistă/comunistă chiar dacă toți oamenii din această țară afirmă acest apelativ, Romania este țara hoților chiar din timpul lui Burebista,nu vă mai sifonați că nu va schimba nimeni mentalitatea oamenilor de a deveni „normali”,cei care fură pe față nu sunt puși la zid!!! Am avut ocazia să schimbăm ceva cu ajutorul familiei CEAUȘESCU,dar poporul român nu a înțeles bine ce fel de popor este???”hoți, TRĂDĂTORI, înșelători și pretinși”CREDINCIOȘI ÎN DUMNEZEU „,halal popor fals.

 2. Vandalii, care și-au pus amprenta pe hotel, au distrus tot orașul!
  Peste tot le vezi mâzgăliturile, inclusiv pe stațiile de autobuz noi (ex la BCR), toată zona Erou Gh Rusu până la sala de atletism.
  Ar trebui trași la răspundere și să-și facă curățenie după ei.
  Cineva să-i găsească, nu e normal să distrugă in continuare. O nota de plata le-ar dezumfla ambițiile.

  Capul de mort, alias 5ymnox, e mazgalit pe toți pereții din centrul Bacăului, scări și fațade de bloc. E cam înalt „copilul”, ajunge la înălțimea unei persoane de peste 1.75m.

  Alte alias-uri, cum le-au și lăsat pe hotel:
  GNI
  BIGOZ
  Mokas

  Se pot găsi profilele lor pe Instagram, unde și au și afișat „operele”

 3. Tot orasul acesta este o ruina. Nimic facut de la un cap la altul. Bani irositi pe proiecte fanteziste. Cat despre hotel, ast aa vrut probabil cu bani putini sa scoata profit. Ma intreb ii comvine sa plateasca asa multi ani impozit pe un imobil dezafectat? Ori are dispensa de la primar….Hotelul ar manca sume enorme pt reabilitare si cred ca ar fi mai bine sa fie demolat.

 4. Ce sa se mai intample daca e in parasina de 50 de ani? Daca au venit niste copii vandali sa il infrumuteseze care e problema? Oricum ori se va renova ori se va darama. Poate au facut asta si ca sa protesteze impotriva primariei deoarece este o ruina in oras de 40-50 de ani si sta degeaba acolo. Bravo la copii vandali! Au infrumutesat hotelul!

 5. Hoți, toți niste hoți.
  Nu vor reuși să aducă hotelul la ce a fost .
  L-au furat prin inginerii financiare,acum așteaptă să mai fure de unde or mai putea ,să poată face ceva.
  Rușine .

 6. Nimeni nu va investi atatia bani intr-un hotel urias,mort ca investitie.camerele alea nu pot fi pline,e greu sa dai randament.proprietarul s-a pacalit evident,cumparand la un pret mic.investitia e uriasa,inteleg ca sunt probleme de structura ca sa fie reconvertit.prb singura solutie sa faca ceva garsoniera si sa fie vandute

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.