FOTO | Prima lucrare a editiei UTOPIA a fost finalizata. Ce reprezinta pictura murala si unde a fost realizata


Prima lucrare a editiei Utopia a fost finalizata. Va reamintim ca in aceasta perioada se deruleaza, in zona de NORD a Bacaului, editia cu numarul 5 a Festivalului Zidart. Primele doua picturi murale se realizeaza pe strazile Miorița 24 și Ion Ionescu de la Brad 69, una fiind deja terminata.

Prima pictura murala realizata la acest festival se numeste Meri the zu – “Femeie ieșind din nisipuri mișcătoare” :

UTOPIA lui Meri plasează o nouă eroină în galeria de artă urbană a orașului Bacău, răsturnând încă o dată paradigma muzelor ca făpturi delicate, cuminți, care nu-și aparțin lor, ci proiecțiilor și așteptărilor societății despre identitatea “corectă” a unui personaj feminin. Lucrarea ilustrează o serie de aspirații morale ghidate de empatie și respect față de oameni, de natură și tot ceea ce ne înconjoară, care sunt urmărite cu o convingere militantă ce sfidează convențiile patriarhale legate de rolul femeii în societate.

Întreaga lucrare funcționează ca o alegorie plină de simboluri ale celor mai urgente probleme cu care se confruntă societatea precum și ale soluțiilor prin care efectele devastatoare ale acestora pot fi prevenite. Peisajul deșertic în care este amplasat personajul principal reprezintă amenințările schimbărilor climatice în timp ce cioturile de copaci ne spun povestea defrișărilor masive care au contribuit la crearea acestui context. În centrul acestui scenariu determinarea eroinei rămâne neclintită, lupta sa pentru a salva planeta fiind reprezentată prin casca de protecție. Vulnerabilitatea ei sugerată de ținuta sumară nu este o slăbiciune ci dimpotrivă facilitează o conexiune autentică și sensibilă cu aliați fantastici ilustrați prin personajele canine.

Motivațiile meschine ale distrugerii și violenței precum setea de dominație și putere reprezentate prin simbolul tancului sunt umbrite și zdrobite sub greutatea unor autentice valori morale și etice care derivă din armonia cu natura și iubirea împărtășită cu alte ființe.” au transmis organizatorii evenimentului ZIDART

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.