FOTO: Investitia la Aeroportul din Bacau, realizata in proportie de 60%. Finalizarea lucrarilor estimata pentru iunie 2017


Dupa 1 an de la inceperea lucrarilor la Aeroportul Bacau, investitia este finalizata in proportie de 60%. Autoritatile spera ca in iunie 2017 investitia sa fie incheiata.

Joi, 27 octombrie, Presedintele CJ Bacau, Sorin Brasoveanu, alaturi de fostul presedinte Dragos Benea au efectuat o vizita pe santierul aeroportului pentru a vedea stadiul lucrarilor.

Sorin Brasoveanu : „Sunt doua proiecte investitionale majore in dezvoltarea aeroportului, demarate de Consiliul Judetean, in vechea legislatura. Este vorba de dezvoltarea si modernizarea infrastructurii traficului aerian la Aeroportul International „George Enescu” si cel de-al doilea proiect, cresterea capacitatii portante si modernizarea pistei de aterizare si decolare.”

aeroport_bacau

Dragos Benea: „La aproape un an de la începerea lucrărilor, am efectuat o vizită împreună cu președintele Consiliului Județean Bacău, domnul Sorin Brașoveanu, la șantierul acestui obiectiv. Desi a stat mai mult in proceduri de achizitii decat dureaza executia in sine, ritmul lucrărilor este satisfăcător (ținând cont și de faptul că în paralel se efectuează zboruri zilnice). Dacă acum 6 luni stadiul execuției era de 40%, astăzi el depășește 60 de procente.

Lucrările la Aeroportul Bacau sunt executate de asocierea de firme UTI – Conextrust – GeoArc, valoarea totală a investiției cifrându-se la 15 milioane de euro. Pe lângă noul terminal pasageri, proiectul prevede ridicarea unui nou turn de control, construirea unui terminal intermodal, a unei platforme de garare a avioanelor, precum și amenajarea unei parcări.

Modernizarea aeroportului are ca obiectiv executarea mai multor lucrări. Între ele se numără:

– terminal de pasageri;
– turn de control si anexa administrativa;
– parcare pentru autovehicule;
– terminal intermodal pentru transport rutier;
– uzina electrica;
– centrala termica;
– rezervor de apa antiincendiu si statie pompare;
– amenajare drum acces radiofar.
– garaj GSE
– organizare de santier

În 2015, prin porțile Aeroportului Bacău au trecut peste 360.000 de pasageri, aeroportul fiind cel mai tranzitat din Moldova. Conform Masterplanului General pe Transporturi, aeroporturile Bacău și Iași sunt o prioritate în regiunea Moldovei, având statut de „hub aeroportuar internațional”

aeroport_bacau-1 aeroport_bacau-2 aeroport_bacau-3 aeroport_bacau-4

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.