FOTO: Incendiu puternic in comuna Valea Seaca

0

Marți, 24 februarie 2015, la ora 02.38, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unui incendiu în comuna Valea Seacă, sat Cucova, în incinta Mănăstirii Cucova.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, deoarece comuna Valea Seacă face parte din raionul de intervenţie al Secţiei de Pompieri Adjud. De asemenea, pentru asigurarea necesarului de mijloace de intervenţie, a fost anunţat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sascut.
Din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud, s-au deplasat două autospeciale de intervenţie, încadrate cu 10 pompieri militari, iar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sascut, s-a deplasat o autospecială de intervenţie, cu un pompier voluntar. Totodată, s-a luat măsura deplasării, în sprijin, și a unei o autospeciale de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, încadrată cu șase pompieri militari.

La ora 03.10, incendiul a fost localizat.

incendiu (5)

Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, s-a deplasat şi grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, formată din cinci pompieri militari.

Incendiul a afectat o construcţie cu camere de locuit, de tip P+1, cu pereţii din zidărie şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, o anexă în care se afla centrala termică – alipită de construcţia tip P+1 – care are pereţii din zidărie şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, precum şi o fânărie cu pereţi de tablă, construită pe schelet metalic, cu acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, aflată în prelungirea anexei şi în care se aflau depozitate plante furajere

incendiu (4)

De menționat este faptul că în urma incendiului, nu s-au înregistrat victime, dar s-au înregistrat următoarele pagube materiale:

  • la corpul de chilii, au ars:
    • acoperişul, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp;
    • la etajul I: 3 chilii, 1 baie şi 1 hol, precum şi elemente de tâmplărie şi obiecte de mobilier şi textile;
    • la parter: izolaţia exterioară, din polistiren, pe partea cu centrala termică.
  • a ars anexa în care se afla centrala termică;
  • au ars fânăria şi plantele furajere depozitate în interior, pe o suprafaţă de circa 120 mp;
  • a ars un autoturism, staţionat în curtea mănăstirii, în proporţie de 100%.

Cauza probabilă a producerii incendiului o constituie un scurtcircuit electric produs la tabloul electric al centralei termice, la un cablu electric defect ori izolat necorespunzător.

Incendiul a fost lichidat, la ora 07.25.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.