FOTO: Exercițiu desfășurat de pompierii băcăuani, în cazul unei situații de urgență generate de alunecări de teren

0

În data de 30 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a desfășurat un exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenție, în cazul apariției unor alunecări de teren, pe raza localității Zemeș.

Potrivit scenariului, în jurul orei 10:00, pompierii băcăuani sunt anunțați despre faptul că, în comuna Zemeș, sat Zemeș, s-a produs o alunecare de teren care a afectat 15 locuințe, fiind puse în periocol și cele învecinate.

În urma recunoașterii, s-a constatat faptul că, 12 locuințe au fost avariate, iar trei s-au prăbușit, ca urmare a alunecării terenului. În urma producerii evenimentului, patru persoane au fost prinse sub dărâmături. De asemenea, o persoană care executa lucrări în teren, a fost surprinsă de un mal de pământ

În jurul orei 11:00, primarul comunei Zemeș obține aprobarea președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău (CJSU), pentru instaurarea stării de alertă și solicită instalarea unei tabere de sinistrați pentru a sprijini cele 50 de persoane, cărora le-au fost afectate locuințele.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de stingere, două ambulanțe SMURD, o autospecială de descrcerare, containerul multirisc, containerul de suport tabără de sinistrați și două microbuze.

Echipajele de intervenție au acționat conform scenariului, concomitent cu acțiunea de căutare – salvare și evacuare a populației din zona afectată, acționându-se pentru operaționalizarea taberei de sinistrați.

Din fericire, această misiune a fost una din cadrul unui exercițiu tactic care are drept scop pregătirea salvatorilor, testarea capacității de reacție, dar și modul de organizare și implicare a structurilor cu rol în gestionarea unui astfel de eveniment.

Instituțiile participante la exercițiul desfășurat sunt: Instituția Prefectului județul Bacău, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță Județean, Inspectoratul Județean de Contrucții Bacău, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Zemeș.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.