FOTO: Etajele 4 si 5 ale Spitalului Municipal sunt pregatite sa preia pacienti. Cele 153 de paturi pot fi utilizate pentru pacienti cu COVID19 sau alte afectiuni

Lucrarile la etajele 4 si 5 ale Spitalului Municipal „Sfanta Maria” au fost finalizate in 40 de zile. Primarul Necula a anuntat ca spitalul poate prelua in conditii optime cazuri grave si critice de coronavirus, insa este functional si pentru bolnavi cu alte afectiuni :

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

„Spitalul este complet echipat cu aparatură medicală ( 2️⃣2️⃣ de unități ATI,  aparate de ventilatie,  monitoare funcții vitale,  defibrilatoare,  injectomate, etc.) dar și cu circuite de gaze medicale.

Pe lângă cele două circuite de gaze inițial proiectate, oxigen și vacuum, am dotat spitalul și cu o sursă independentă de aer comprimat. Aceasta este vitală pentru funcționarea spitalului, cu o varietate de utilizări, printre care și ventilarea pacienților critici.

Etajele 4 și 5 sunt pregătite cu 153 de paturi, dispuse în saloane cu două și un singur pat, iar fiecare salon are baie proprie.

 În luna martie am demarat amenajarea de urgență a parterului și a etajelor 4 și 5. Am decis atunci să oprim procesul de reproiectare a întregului spital și ne-am concentrat pe adaptarea spațiului pentru preluarea pacienților cu noul coronavirus.” a anuntat Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacau

Etajele 1 și 3 vor necesita doar lucrări la partea de finisaje, etajul doi fiind exclusiv spațiu tehnic. Finanțarea lucrărilor a fost asigurată în mod egal de Primăria Municipiului Bacău și Consiliul Județean Bacău.

Primarul a tinut sa multumeasca firmei SC Brecht AG SRL, care a lucrat pro-bono la finalizarea lucrarilor.

 

Lasa un comentariu

1 comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here