FOTO: Deschiderea oficiala a Insulei de Agrement din Municipiul Bacau va avea loc pe 1 mai 2020

Intr-o conferinta de presa facuta pe santierul Insulei de Agrement din Bacau, primarul Necula alaturi de inginerul sef de la SSPM au prezentat ziaristilor lucrarile care s-au efectuat pana in prezent.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Desi promisiunile au fost ca insula se va termina mai intai in septembrie, apoi la finalul lui octombrie, astazi, primarul a declarat ca modernizarea se va finaliza spre sfarsitul lunii noiembrie. Mai mult decat atat, sezonul oficial va incepe pe 1 mai 2020 – atunci cand va veni si caldura.

Decolmatarea insulei a fost finalizata in luna septembrie, fiind facuta de o firma din Neamt. De modernizare se ocupa SSPM, societate care a inceput lucrarile in luna mai 2019.

Pe Insula de Agrement au fost create spatii de alimentatie publica, restaurante si un centru educational.

„Daca este sa facem un mic istoric : cererea de finantare depusa in 2012 , un prim proiectant care nu a reusit sa duca la capat proiectul; in 2015 s-a reziliat contractul si un nou proiectant a continuat; proiectarea a fost atat de prost executata, inca lucrarile s-au oprit in 2016 din imposibilitatea executarii. Toate greselile proiectantului au fost constatate si in instanta, unde am castigat definitiv, in mai 2018, 3 milioane de lei – despagubiri. De la momentul respectiv, am intrat intr-o noua procedura cu un nou proiectant. Din mai lucreaza SSPM la modernizarea insulei. ” a spus Cosmin Necula

Din cauza nefinalizarii in timp util a Insulei de Agrement, Municipiul Bacau este nevoit sa returneze aproximativ 8 milioane de lei, bani primiti prin fonduri europene.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here